Kadıköy'de en sıcak yaz konuşulacak

Kadıköy Belediyesi Ekolojik Yaşam Merkezi’nin İleri Dönüşüm Şenliği’nde tüm zamanların sıcaklık rekorlarının kırıldığı 2023’ün yaz sıcakları konuşulacak.

15 Eylül 2023 - 00:29

Kadıköy Belediyesi Ekolojik Yaşam Merkezi, 16 Eylül Pazar günü İleri Dönüşüm Şenliği’ni gerçekleştirecek. Şenlikte söyleşiler yapılacak, Takas Masası’ında ürünler takas edilecek, Repair Cafe’de taşınabilen küçük ev aletleri tamir edilecek. 

Hale Acun Aydın’ın ‘Sadeleşerek Özgürleş’ ve Buğday Derneği’nden Leyla Aslan’ın ‘Mevsimsel Beslenme’ söyleşileriyle başlayacak olan şenlik Takas Masası ve Repair Cafe ile devam edecek.

Takas masasıyla, vatandaşlar kullanmadığı her malzemeyi ihtiyacı olanla takas yapabilecek. Herkes getirdiği parça kadar ürün alabilecek. Repair Cafe ile vatandaşlar evlerindeki bozuk olan küçük ev aletlerini ya da taşıyabileceği aletleri getirip ücretsiz bir şekilde tamir ettirebilecek. 

“GELMİŞ GEÇMİŞ EN SICAK YAZ”

Şenliğin son etkinliği ise “Gelmiş Geçmiş En Sıcak Yaz” başlıklı Yuvarlak Masa Toplantısı olacak. Moderatörlüğünü Ayşe Özden’in yapacağı toplantıda Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz ve Yeryüzü Derneği İklim Koordinatörü Emre Yükselci, tüm zamanların sıcaklık rekorlarının kırıldığı 2023’ün Temmuz ayını masaya yatıracak. 

İleri Dönüşüm Şenliği’ne katılmak için sadece ön kayıt yeterli, gerekli durumlarda Ekolojik Yaşam Merkezi’ne başvurabilirsiniz. 


ARŞİV