Zühtüpaşa'da ‘organik tarım' semineri

Zühtüpaşa Gönüllüleri, Ziraat Yüksek Mühendisi İhsan Demir’in verdiği “Organik Tarım ve Beslenme” konulu seminerde biraraya geldiler.

27 Haziran 2013 - 11:43
Zühtüpaşa Gönüllüleri, Ziraat Yüksek Mühendisi İhsan Demir’in verdiği “Organik Tarım ve Beslenme” konulu seminerde biraraya geldiler. Ekolojik dengeyi bozmadan yapılan tarımın organik tarım olduğunu söyleyen Demir, organik tarım yapılabilmesi için bölgenin asfalttan en az 3 kilometre uzakta olması ve organik üretici belgesi alınması gerektiğini vurguladı. İstanbul’un 5 bölgesinde organik pazarların olduğunu, bu pazarlardan ürün alırken sebzelerde çekirdeklerin çok olmasına, boylarının ufak olmasına, domateslerin çekirdeklerinin olgunlaşmış olmasına dikkat edilmesini gerektiğini belirten İhsan Demir, sebze-meyve örneklerini gönüllülere göstererek anlattı ve mevsimsiz sebze-meyve alınmamasını önerdi. Sebzeleri mümkün olduğunca soyarak yeme uyarısında bulunan Demir, fazla miktarda ilaç kullanılması nedeniyle soyulmayan sebze ve meyvelerin suda bekletilip an az üç defa yıkanması gerektiğini anlattı. Karpuzun, portakalın tazeliğini anlamak için saplarının üzerinde olmasına ve saplarının yeşil renkte kurumamış olmasına dikkat edilmesini söyleyen Demir, sıvı yağda teneke kutu kullanılmasını istedi. Tavuk etinin hormonlu olduğunu en sağlıklı olanın kuzu eti olduğunu sözlerine ekleyen İhsan Demir’e verdiği bilgiler için teşekkür eden Gönüllüler Demir’e çiçek verdiler.

ÇOCUKLARI KANDİLLİ RASATHANESİ’NE GÖTÜRDÜLER
Zühtüpaşa Eğitim Komitesi Başkanı Nesrin Öztürk ile Gençlik Komitesi Başkanı Caner Aydos, Kaptan Hasanpaşa İlkokulu’ndan bir grup öğrenci için Kandilli Rasathanesi’ne gezi düzenlediler.Okul Müdürü Ömer Akarsu’nun da katıldığı gezide öğrenciler Rasathane yetkilileri tarafından bilgilendirildiler. Günün sonunda okullarına mutlu olarak dönen öğrenciler, gönüllülere teşekkür ettiler.

NEZAHAT GÖKYİĞİT PARKI GEZİSİ
Zühtüpaşa Gönüllüleri Nezahat Gökyiğit Parkı botanik bahçesine yaptıkları gezide piknik yaptılar. Çeşitli çiçekleri ve ağaçları incelediler, her ortamda yetişen çiçekleri gördüler, ördekleri beslediler, gönüllerince bir gün geçirdiler

‘EĞİTİM ÜSTÜNE SÖYLEŞİ’
Yazar Aydın Arif, “eğitim” konulu söyleşisiyle Zühtüpaşa Gönüllü Evi’ne konuk oldu.Eğitimin dayatma olmadığını, çocukların bir tarzının olduğunu belirten Arif, “Kurallar konulduğu zaman çocuk karşı gelecektir, ergenlik çağında ‘ben varım’ tepkisi verecektir, kuralları irdeleyecektir” dedi. Eğitim sisteminin farklıları anlayabilecek bir düzeyde olması gerektiğini söyleyen Aydın, “Mevcut eğitim sistemiyle sürü insanı yetiştiriliyor” diye konuştu. İnsanın inişli çıkışlı bir yapıya sahip olduğunu, tasavvufun insanı bilgeliğe doğru götürdüğünü sözlerine ekleyen Aydın Arif, gönüllülere karşılıksız hizmet verdikleri için teşekkür etti ve Yunus Emre’nin “Gel gidelim dosta gönül”’dizeleriyle seminerini bitirdi.

DÖRT AYAKLI DOSTLARIMIZ
Zühtüpaşa Gönüllüleri, Uz.Veteriner Duygu Hüşan ile Uz. Veteriner Adil İnan’ı ağırladılar. Veteriner Hüşan bakıma muhtaç sokak hayvanlarıyla ilgilendiklerini, sağlıklarına kavuşturduktan sonra tekrar doğaya bıraktıklarını söyledi. Kadıköy’de kedi, köpek satışına karşı olduğunu, isteyenlerin bu sokak hayvanlarını almalarının daha doğru olacağını belirten Hüşan, çocukların aşılı ve bakımlı hayvanlarla büyümesinin sakıncası olmadığını, evcil hayvanlarla büyüyen çocukların daha mutlu ve sağlıklı olduğunu kaydetti. Seminer, çeşitli ikramlar ve Çevre Komitesi Başkanı Bülent Sargut’un çiçek vermesiyle son buldu.

ARŞİV