Hastane konforunda bir poliklinik

Yeldeğirmeni Semt Polikliniği hastane konforundaki yeni haliyle Kadıköylülerin hizmetine açıldı.

09 Mart 2011 - 13:49

Kadıköy’ün yaklaşık 35 yıllık geçmişinde sağlık hizmeti veren Yeldeğirmeni Semt Polikliniği, Uzman Doktor Yalçın Öztürk Başhekimliğinde yeni dönemine yeni hizmet heyecanıyla merhaba dedi.
Sağlık Bakanlığı bünyesine katılıp, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi çatısı altında bir süre hizmet veren Yeldeğirmeni Semt Polikliniği’nin; 2010 yılı Nisan ayında depreme karşı güçlendirilmesi ve baştan aşağı yeniden yapılandırılması kararı alındı. Yaklaşık 10 aylık tadilat sürecinde polikliniğin alt yapısı dâhil olmak üzere tüm sorunları giderildi. Tüm ihtiyaçları giderilerek, akıllı bina konseptine uygun şekilde Şubat ayında tekrar hizmete açılan poliklinik, yeni haliyle neredeyse bir hastane görünümünde.


İŞİNİN USTASI YÖNETİCİLER İŞBAŞINDA
Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeldeğirmeni Semt Polikliniği’nin yönetimine Başhekim olarak Uzman Doktor Yalçın Öztürk atandı. Öztürk aynı zamanda Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de Başhekim Yardımcısı olarak görevini sürdürüyor. Polikliniğin Başhemşiresi de Ayşe Aygün. Yaklaşık 27 yıldır Yeldeğirmeni Semt Polikliniği’nde görev yapıyor ve kurumun yapılışına tanıklık etmiş bir isim. Semt halkı da kendisini yardımseverliği ve mesleğine olan bağlılığıyla yakından tanıyor. Uzman Doktor Yalçın Öztürk ile Başhemşire Ayşe Aygün yeni dönemde polikliniğin en verimli şekilde hizmetini sürdürmesi için omuz omuza vermişler. Poliklinikte hemen hemen tüm branşlarda sağlık hizmeti veriliyor. Laboratuvarda ise neredeyse tüm tahliller yapılabiliyor. Başhekim Uzman Doktor Yalçın Öztürk, halka en çağdaş şekilde sağlık hizmeti vermenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Yeldeğirmeni Semt Polikliniği günümüz koşullarına uygun hizmet vermekte. Poliklinik olarak gerektiğinde hastalarımızı hastane koşullarında tedavileri gerekiyorsa Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yönlendirebiliyoruz. Laboratuvar tetkiklerinde de herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Akıllı bina konseptiyle 21. yüzyıl polikliniğine Kadıköy kavuşmuş durumdadır diyebiliriz” dedi.

Mustafa SÜRMELİ


ARŞİV