Bileğine güvenenler yarışacak

İstanbul’u, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Sancaktepe Belediyesi’nin düzenleyeceği Bilek Güreşi yarışmalarının heyecanı sardı.

22 Şubat 2011 - 10:17

İstanbul’u, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Sancaktepe Belediyesi’nin düzenleyeceği Bilek Güreşi yarışmalarının heyecanı sardı.
Genel olarak futbol ve basketbol dışında da spor faaliyetlerin nadir olarak tanık olduğumuz İstanbul’da bilek güreşi yarışmaları spora renk katacağa benziyor. İlk bakışta erkek sporu olarak algılansa da kendisine güvenen bayanlar da düzenlenecek olan bilek güreşi yarışmasına katılabilecekler. Uluslararası Bilek Güreşi Federasyonu (WAF) kurallarına göre yapılacak yarışma 27 Şubat Pazar günü 09:00-17:00 saatleri arasında Samandıra Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek ve salon bayan ve erkek sporcuların kıyasıya mücadelesine sahne olacak.


KATILIM ÇOK KOLAY
Yarışmalar İstanbul genelinde olup, ilköğretim, lise, üniversite mezunları, bedensel engelliler ve lisanslı Bilek Güreşi sporcuları dâhil tüm sporcular resimli nüfus kâğıdıyla yarışmaya katılabilecek. Katılacak sporcular kısa kollu tişört, eşofman ve spor ayakkabı ile yarışabilecek. Sporcuların müsabaka sırasında kol ve parmaklarında herhangi bir takı olmayacak ve tırnaklar kısa kesilmiş olacak. Yarışmalar yalnız sol kol olmak üzere 2 eleminasyon usulüyle yapılacak. Galipler galiplerle mağluplar mağluplarla yarışacak, 2 mağlubiyeti olan sporcu elenecek. Kilolarında ilk üçe giren sporculara 125’er liralık hediye çeki, kupa, madalya ve katılım belgesi verileceği yarışmanın ödül töreni de aynı gün yapılacak.
Hakemliklerini; Mustafa Tavuskarlı, Nevzat İnan, Mehmet Kaya ile Salih Günaçtı’nın yapacağı yarışmanın Teknik Komitesi’nde; Şube Müdürü Adnan Kuzu, İstanbul Temsilcisi Cemal Güngör, İstanbul İl Temsilcisi Y.Bilek Güreşi Hocası Salih Günaçtı, GSİM Spordan Sorumlusu Fikret Cigal ile Milli Sporcu Nurettin Yüksel bulunuyor.

Mustafa SÜRMELİ


ARŞİV