Sarı Melekler, Dünya Şampiyonu oldu

Dünya Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza atan Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı, havaalanında törenle karşılandı.

24 Aralık 2010 - 10:55

Dünya Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza atan Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı, havaalanında törenle karşılandı.


Brezilyalı rakiplerine fileyi dar ederek Dünya Şampiyonu olan Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı Dünya spor tarihine geçti. Filenin güzellerinin Katar'ın başkenti Doha'da Afrika, Asya, Amerika ve Avrupa kıtalarının şampiyonlarının katıldığı Dünya Şampiyonası finalinde Sollys Osasco'yu da yenip nağmağlup şampiyon olması dünyada da yankı buldu. Sarı Melekler’in nağmağlup şekilde elde ettiği şampiyonluk, Uluslararası Voleybol Federasyonu'nun (FIVB) resmi sitesinde de övgüyle duyuruldu. Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı yurda dönüşte havalimanında binlerce sporsever tarafından şölenle karşılandı.
Al Garafa salonunda karşılaşmaya Skowronska, Fofau, Fürst, Sokolova, Osmokroviç, Eda Erdem ve Nihan ilk 6’sıyla başlayan Sarı-Lacivertli bayanlar, finalde rakibini setlerde 25-23, 25-22 ve 25-17’lik skorlarla devirip Türk spor tarihinin en büyük başarılarından birine imza attı.
Fenerbahçeli sporcuların, kupayı birkaç gün içinde yoğun bakımdan çıkması beklenen Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter Küçükandanyadis'e götürmeleri bekleniyor.


 


ARŞİV