KİTAP
Yüzen Küçük Şeyler
Mertcan Karakuş’un bir kuir edebiyat örneği olan ilk romanı “Yüzen Küçük Şeyler” Ardis Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.
Yüzen Küçük Şeyler geçmişle bugün, hatıralarla rüyalar arasında gidip gelen, günümüz İstanbul’unun sokaklarında, underground ve kalburüstü ortamlarında mekik dokuyan yarı fantastik bir anlatı olarak okurun karşısına çıkıyor. Baş karakter Bergüzar’ın olağanüstü personası sizi şehrin çeşitli sosyokültürel çevrelerinde sürprizlerle dolu, baş döndürücü maceralara sürüklerken, Hatıra Gezer’in Toplama Albümü’nden saçılan ahenkli melodiler sayfalar arasında bir fısıltı gibi dolaşıyor. Kuir edebiyatın güncel örneklerinden biri olan bu ilk roman, aynı zamanda müstakbel bir üçlemenin ilk kitabı. Mertcan Karakuş’un ayrıca Velvele.net başta olmak üzere, Argonotlar ve Siyasihaber.org’da çeşitli yazı ve çevirileri yayımlandı. (Tanıtım Bülteninden) Ardis Kitap / 208 sf / 60 TL
Remzi Kitabevi’nden aldığımız bilgiye göre haftanın en çok satılan kitapları şunlar oldu:
1- Yaklaşan Kasırga / Levent Gültekin / Doğan Kitap
2- Anka Kuşu / Yılmaz Özdil / Sıla Yayınları
3- Karatay Sözü / Canan Karatay / Hayykitap
ALBÜM
Sahte Rakı / Sen Tabii Daha İyi Bilirsin
Sahte Rakı Blues & Rock’n Roll Band’in yeni albümü “Sen Tabii Daha İyi Bilirsin”, altı yeni beste ve bir Yavuz Çetin yorumu ile yayında. Hayatın her anında iletişimsizlikler sebebiyle düştüğümüz garip durumları, ego savaşlarını, kapitalizm çarkları içinde değişen değerlerimiz ve benzeri konuları yer yer mizahi bir dille ele alan albüm, aşk konusuna da değinmeyi ihmal etmiyor. Grup, ilk EP’lerinde yer alan Yavuz Çetin klasiği 'Seni Çok İstiyorum'dan sonra ikinci kez 'Yaşamak İstemem' yorumu ile Yavuz Abi’ye bu yeni albümlerinde de saygı duruşunda bulunuyor. Bu yeni albüm, 2016’dan bu yana çıkardıkları üç EP ve iki teklisinin ardından Sahte Rakı’nın yayımladığı ilk uzun stüdyo albümü olma özelliğini taşıyor.
Ruhu doyuran şarkılar:
- Uyan güzel / Fasıl-ı Jazz
- Last mistake / Jascinthe
- Ya m’safer / Ghalia Benali
FİLM
Pablo Escobar’ı Sevmek
Kolombiyalı gazeteci Virginia Vallejo, 1981 yılında, uyuşturucu kaçakçılığıyla para kazanıp iktidarı ele geçiren ve dostlarını ülkenin yeni nesil zenginlerine dönüştüren Pablo Escobar ile bir ilişkiye başlar. Escobar 80'li yıllarda Kolombiya'nın zordaki insanlarının hayatını iyileştirme çabalarıyla ün kazansa da, Virginia ilişkileri ilerledikçe Escobar'ın Kolombiya'daki suç imparatorluğunu kontrol edip uyuşturucuyu tüm ABD'ye yayma gücünü anlamaya başlar. Başkan Belisario Betancur'un ABD ile iş birliği yaparak Escobar'ı durdurmaya çalışması ve onu Kolombiya dışında yargılamak için iade etme kararıyla, Escobar'ın ülkedeki bütün politikacı ya da sivil düşmanlarını ortadan kaldırmak için başlattığı bir savaş başlar. Kariyeri ve itibarı Escobar nedeniyle biten Virginia, ya Escobar ya da düşmanları tarafından öldürülecek ya da öldürülmeden önce Narkotik ajanı Shepard'ın Escobar'ı durdurmasına yardım etmeyi göze alacaktır...
“İhtiyarlara Yer Yok” filmindeki performansı ile Oscar ödülüne layık görülen Javier Bardem'in ünlü uyuşturucu baronuna hayat verdiği filmde, Oscar ödüllü Penelope Cruz ise onunla romantik bir ilişkinin ortasına atılan gazeteci Virginia Vallejo'yu canlandırıyor. Biyografik yapım “Pablo Escobar'ı Sevmek” Vallejo'nun otobiyografik romanından senaryolaştırıldı. Film Netflix’te.