TEMA’nın yerel yönetimler için düzenlediği “Ekolojik Okuryazarlık Yerel Yönetimler Programı” ilk kez Kadıköy Belediyesi Akademi’de yapıldı
TEMA'nın yerel yönetimlerde yöneticilerin gelecek senaryolarında yaratıcı, sürdürülebilir ve çevre dostu yöntemler geliştirmelerini destekleyen “Ekolojik Okuryazarlık Yerel Yönetimler Programı” ilk kez Kadıköy Belediyesi için uygulandı.
Kadıköy Akademi’de yapılan “ekolojik okuryazarlık” eğitimlerinde, Prof. Dr. Azime Tezer “Kentsel Ekosistemler ve Ekosistem Sistemleri” başlığı altında gerçekleştirdiği sunumunda farklı ekosistemlerin farklı hizmetler (kaynak sağlama, düzenleme, destekleme ve kültürel hizmetker) sunduğunu belirtirken; ekosistem servislerini destekleyen dünyadaki uygulama ve örnekleri; Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy “Sürdürülebilir Dünyada Ekolojik ve Akıllı Kentler” başlığındaki sunumunda ekolojik kent ve kentleşme tanımlarını aktardı ve dünyadaki ekolojik kent örneklerini katılımcılarla paylaştı. Prof. Dr. Haluk Gerçek ise “Sürdürülebilir Ulaşım” başlığı altında bir sunum yaptı. Gerçek, sürekliliği olan yaya ve bisiklet yollarının da ulaşım için büyük önem taşıdığını ve bisikletin bir ulaşım aracı olarak da kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.
Eğitim çalışması katılımcıların 3 gruba ayrılması ile düzenlenen atölye çalışması ile devam etti. Gelecek dönemde Kadıköy’ü bekleyen çevresel sorunların tartışıldığı atölye çalışmasında; Kadıköy’ü olumsuz yönde etkileyecek olan Kurbağalıdere ve Rıhtım Bölgesi için düşünülen planlara yönelik kamuoyu oluşturulması ve kentlerin geleceklerine sahip çıkmalarının sağlanması gerektiği yönünde görüşler paylaşıldı.