Amatör balıkçılar yarıştı

Fenerbahçe Emekli ve Amatör Balıkçılar Dayanışma Derneği, Kalamış Marina’da ilk kez balık tutma yarışması düzenledi. Dernek Başkanı Metin Yalvaç “Amacımız köy balıkçılığının ve amatör ruhun ileriki nesillere aktarılması” dedi

16 Mayıs 2024 - 21:52

Fenerbahçe Emekli ve Amatör Balıkçılar Dayanışma Derneği 9-10 Mayıs tarihlerinde ilk defa Amatör Sportif Balık Avcılığı Yarışması’nı düzenledi. Kalamış Marina’da yapılan yarışmaya dernek üyeleri katıldı ve denize açıldı. Tutulan balıklar adet ve kilogram üzerinden değerlendirildikten sonra, denize geri yollandı. 

“GELECEK NESİLLERE AKTARMAK İSTİYORUZ”

34 yıldan beri Kalamış Marina’da faaliyet gösterdiklerini söyleyen Dernek Başkanı Metin Yalvaç, “Mayıs ayının sonunda yapılacak ihalede, ihaleyi alacak kuruma balıkçı varlığını kabul ettirmek için bu etkinliği düzenledik” dedi. İhaleyi alacak şirketin yatlar gibi balıkçıları da dikkate alması gerektiğinin altını çizen Yalvaç, “Amacımız köy balıkçılığının ve amatör ruhun ileriki nesillere aktarılması” şeklinde konuştu. 

“ŞANS BANA GÜLDÜ”

Yarışmanın 1’incisi Rasim Mazlum, “İki günlük yarışma sonucunda birincilik bana kısmet oldu, çok güzel bir duygu. Benden daha iyi balıkçı arkadaşlar var, şans bana güldü. Doğma büyüme Kadıköylüyüm, burada yaşıyorum. Bu tip aktivitelerin içinde olmak bana mutluluk veriyor” şeklinde konuştu. Mazlum ödülünü, Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk’tan aldı. 

“AĞ BALIKLARINI TUTMUYORUZ”

Yarışmayı ikincilikle bitiren Vedat Keskin, “Yarışmada genellikle istavrit, mezgit ve sardalya balıkları çıktı. Amatör balıkçılar olduğumuz için, çinekop ile lüfer gibi ağ balıklarını tutmuyoruz” şeklinde konuştu. Keskin’in ödülünü, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca takdim etti. 

“YARIŞMADAN BÜYÜK BİR KEYİF ALDIM”

Yarışmayı 3’üncülükle tamamlayan ve  ödülünü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Sabri İrfan Soysal’dan alan Ufuk Sezer de “Derneğe iki yıldır üyeyim. Yarışmadan büyük bir keyif aldım. Havanın daha az rüzgâr olmasını isterdim, denizde çok kuvvetli bir rüzgâr vardı” dedi. 

 

ARŞİV