Amerikan Beyaz Kelebeği ile mücadele sürüyor

Kadıköy Belediyesi, ağaçlarda örümcek ağı görünümlü koza örerek konaklayan ve ağaçların yapraklarıyla beslenen Amerikan Beyaz Kelebeği ile mücadele başlattı

10 Ağustos 2018 - 11:46

Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, ekosistem içerisinde yer alan diğer yararlı canlıların (arı, karınca, uğur böceği, ateş böceği vb.) zarar görmemesi amacıyla, çevreye en az zarar veren Entegre Mücadele Yöntemi tercih ediliyor. Bu yöntemle canlının tamamen yok edilmesinden ziyade popülasyonun ekosisteme zarar vermeyecek eşik değerin altında tutulması amaçlanıyor.

Amerikan Beyaz Kelebeği tırtılından Kadıköy sınırlarında şu ana kadar 10 bine yakın ağaç etkilendi.  Bunların 5 binden fazlasına müdahale edildi. İlaçlama çalışmaları için 50 sokakta daha çalışma yapılacak.

AĞAÇLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Amerikan Beyaz Kelebeği tırtılının insan sağlığı üzerinde, tespit edilmiş bir zararı bulunmuyor. Ancak ağacın yapraklarıyla beslendiği için ağacın güçsüz kalmasına veya ürün verememesine neden oluyor. Bu durum dolaylı olarak ağacın diğer böcek zararlıları için de bir cazibe merkezi haline gelmesiyle sonuçlanıyor.

200 SOKAKTA ÇALIŞMA YAPILDI 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden verilen bilgide Amerikan Beyaz Kelebeğinin 2018 yılı için ilçemiz genelinde epidemi yapacağı müdürlüğümüzce öngörülmüş ve bu zararlı ile mücadele için ‘Bacillus Thurgensis Kurstaki Spp.’ bakterisi uygulaması tercih edilmiştir. Bu canlıya dair müdürlüğümüzce kamusal alanlarda ve özel mülkiyetlerde sistematik Entegre Mücadele Yöntemi uygulanmaya çalışılmaktadır. Bu kapsamda 2018 yılında Haziran ayı başından- Ağustos ayının ilk haftasına kadar yaklaşık 200’e yakın sokak/cadde, park ve yeşil alan ile yaklaşık 300’e yakın özel mülkiyet alanında çalışma yapılmıştır. Çalışmalara gelen talepler ve tespitlerimiz doğrultusunda, devam edilmektedir.” denildi.


ARŞİV