Atık getirme merkezi açıldı

Kadıköy Belediyesi, atık getirme merkezi açıldı. Kadıköylüler, atıklarını belediye bahçesindeki merkeze getirerek dönüştürebilir ve ekonomiye katkı sağlayabilir

07 Nisan 2022 - 20:00

Yasal düzenlemelerle nüfusu 400 binin üzerinde olan yerleşmelerin, birinci sınıf atık getirme merkezi oluşturması zorunluluk haline getirilmişti. Kadıköy’ün birinci sınıf atık getirme merkezi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İstanbul İl Müdürlüğü’nün 2 Nisan’daki yazısıyla onaylandı ve resmiyete kavuştu. 

Merkez, hafta içi 08.30-17.00, hafta sonu 09.00-16.00 saatleri arasında vatandaşların kullanımına açık olacak. Kadıköylüler, geri dönüşebilir atıklarını, ambalaj atıkları (plastik, metal, cam, kağıt, karton, ahşap) ile bitkisel atık yağları, atık ilaçları, elektronik atıkları, pil ve akü atıkları, ömrünü tamamlamış lastikleri ve büyük hacimli atıkları merkeze getirebilecek. 

“AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK”

“Amaçlardan biri de atık konusunda farkındalık yaratmak” diyen Kadıköy Belediyesi Çevre Yönetimi ve İklim Değişikliği Müdürü Şule Sümer, “Kadıköy’de yeteri kadar boş alan ne yazık ki bulunamadığından bin metrekarelik atık getirme merkezini belediye hizmet binamızın bahçesinde oluşturmak zorunda kaldık. Bu, yasal yükümlülüklerimizin yanı sıra çevrenin korunması, iklim değişikliği ile mücadele ve atıksız yaşam felsefesini hizmetlerimizin odağına koyduğumuzu gösteriyor” dedi. 

“KADIKÖY, ÖNCÜ BELEDİYELERDEN”

Sümer şunları söyledi: “Kadıköy Belediyesi 2000 yılından beri geri dönüşüm çalışmaları yapan öncü belediyelerdendir. 2020 yılında Atıksız Yaşam Hareketi’ni başlattık. Vatandaş katılımıyla kent ölçeğinde çöp miktarının azaltılmasını hedefleyen birçok proje gerçekleştirdik. Çöplerin kaynağında, yani evlerimizde araştırılarak geri dönüşebilir olanların çöpten ayrı toplanması ve belediyenin geri dönüşüm sistemine verilmesi gerekiyor. Geri dönüşebilir atıkların çöpe atılmaması, ayrı toplanarak tekrar hammadde olarak ekonomiye geri kazandırılması gerekiyor. Belediyemiz evlerden ve apartmanlardan, kapılardan poşetle ve mobil atık aracıyla atık topluyor. Şimdi de buna atık getirme merkezimizi ekledik.”

 

ARŞİV