Başkan Öztürk'e ‘çevre' ödülü

Genç Demokratlar Derneği’nin organizasyonuyla, sanat, siyaset, spor, televizyon gibi 22 dalda yapılan oylama sonucuna göre...

23 Mayıs 2012 - 15:01

 Genç Demokratlar Derneği’nin organizasyonuyla, sanat, siyaset, spor, televizyon gibi 22 dalda yapılan oylama sonucuna göre Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, yılın en çevreci belediye başkanı seçildi.

Kurulduğu 2011 yılından bugüne dek siyasi akımlara bağlıı olmadan Türkiye'nin gelişmesi ve demokrasi bilincinin gelişmesi için çaba sarf eden Kadıköy merkezli Genç Demokratlar Derneği, 2011 yılının en başarılılarını seçti. Derneğin internet sitesinde 1.5 aylık bir sürede yapılan oylama katılanlar, 2011'in en başarılı isimlerini belirlemiş oldu. Sanat, siyaset, spor, televizyon gibi 22 dalda yapılan oylama sonucuna göre Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, yılın en çevreci belediye başkanı seçildi. 2011 Yılının En Başarılıları'na ödüllerinin sunulacağı tören, 25 Mayıs akşamı Bayrampaşa Titanic Otel'de gerçekleştirilecek. Dernek Başkanı Burak Akburak, “Marifet, iltifata tabidir” deyişini anımsatarak, “Ülkemizin spor, siyaset, sanat, medya, iş dünyası gibi alanlarda gelişmesinde payı olan herkesin bir şekilde ödüllendirmeye layık olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple 2011 yılının en başarılılar anketini düzenledik. Yapılan oylamada, alanında başarılı çalışmaları halkımız tarafından takdir kazananlar tescillendi” dedi.
 
ÇEVRE HABERLERİNDE KADIKÖY İLK SIRADA
Kadıköy Belediyesi, çevre konusundaki çalışmalarıyla da öne çıkıyor. 2012 yılı yazılı basın performansı araştırma sonuçlarına göre, İstanbul İlçe Belediyeleri’nin “Sosyal Sorumluluk Projeleri”ne hız verdikleri ortaya çıktı. Medya Takip Ajansı Interpress’in ulusal ve yerel gazete ile dergileri tek tek taranmasıyla hazırlanan raporda, 39 ilçe belediyesi hakkında geçen dört aylık sürede toplam 17 bin 775 adet haber yayınlandığı belirlendi. İlçe belediyelerinin sosyal sorumluluk projeleri içinde en çok eğitim, çevre ve sağlık faaliyetlerine ağırlık verdikleri görüldü.
Interpress’in ilçe belediyeleri medya performansı araştırmasına göre, çevre konusunda atıkların kaynağından toplanması, yeşile dönüşüm, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi projeleri öncelikli 162 haberi yayınlanan Kadıköy Belediyesi ilk sırada bulunuyor.

ARŞİV