"Biriktir" İle Dönüştür!

Tech-İstanbul Programı kapsamında, mobil uygulama “Biriktir” ile işbirliği sonucunda pilot bölge seçilen Caddebostan Sahili’ne geri dönüşüm malzemesinden üretilen cam, plastik ve metal atık konteynerleri yerleştirildi

12 Ekim 2022 - 12:40

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSTAÇ ve Tech-İstanbul Programı, Biriktir uygulaması ile işbirliği yaptı. Pilot deneme süresince kullanılması planlanan 5 adet atık konteyneri İSTAÇ Geri Dönüşüm Atölyesi’nde tamamen atık malzemelerden el işçiliği ile üretilip pilot bölge olan Caddebostan Sahili’ne yerleştirildi.

İSTAÇ, Beltur işbirliği ile pilot deneme süreci için sponsorluk da sağladı. Atıklar, geri dönüşüm noktalarına Biriktir uygulaması kullanılarak atıldığında Beltur ücretsiz kahve ikramı yapıyor.

Doğayı korurken Biriktir uygulaması üzerinden çevre puanları biriktirerek kahve ödülü kazanmak için son tarih ise 18 Ekim.

TECH İSTANBUL NEDİR?

Tech İstanbul, İstanbul’un kentsel sorunlarına teknolojik ve inovatif çözümler geliştiren girişimleri keşfetmek ve pozitif teknolojilerin İstanbul’dan dünyaya yayılmasını desteklemek için kurulmuş bir açık inovasyon platformu.

BİRİKTİR UYGULAMASI NEDİR?

Biriktir uygulaması, geri dönüştürülebilir atıkların kontrollü şekilde toplanmasını destekleyen, verileri çevrim içi olarak kayıt altına alabilen bir mobil uygulama. 

İklim krizine karşı sürdürülebilir çevre teknolojileri geliştiren Biriktir uygulaması, bireylere ve kurumsal firma çalışanlarına sunduğu oyunlaştırılmış sistemiyle sürdürülebilir yeşil alışkanlıklar kazandırarak karbon ayak izi oluşumunu engelliyor ve karbon ayak izi ölçümünü gerçekleştiriyor. 

BİRİKTİR İLE ATIK NASIL DÖNÜŞTÜRÜLÜR?

Biriktir uygulamasını telefonuna yükle

Kutu kapağındaki kodu okut

Atıklarını dönüştürürken videonu uygulamaya yükle

Puanları biriktir, ilk 100 listesine gir, kahve ödülünü kazan


ARŞİV