Bostanlarda kış dönemi başladı

Sağlıklı gıdanın adreslerinden bostanlarda kış dönemi, 20 Ekim Pazar günü başladı. Bostanların kış dönemi açılışına katılan Mesut Kösedağı, “Kadıköy Bostanları ile sizi toprakla, doğal tohumla ve sağlıklı üretimle buluşturmaktan dolayı çok mutluyuz. Sağlıklı, keyifli ve bol üretimli bir kış dönemi diliyorum.” dedi

22 Ekim 2024 - 13:40

Kadıköy Belediyesi'nin vatandaşların sağlıklı ve temiz gıdaya doğrudan ulaşması için hayata geçirdiği “Her mahalleye bir bostan” projesi, büyük bir ilgiyle sürüyor. Göztepe, Acıbadem, Fenerbahçe ve Moda Bostanı’nda, 20 Ekim Pazar günü kış hazırlıkları başladı. Bostan gönüllüleri dört bostanda pazı, kereviz, pancar, marul, pırasa ve maydanoz fidelerini toprakla buluşturdu, fidelere can suyu verdi. Toprakla buluşmanın mutluluğunun yaşandığı bostanlardaki çalışmayı sayfamıza taşımak için Moda Bostanı'nı ziyaret ettik.

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı da kış dönemi hazırlıkları kapsamında Moda Bostanı’nı da ziyaret etti. Mesut Kösedağı, eşi Nihal Kösedağı ile birlikte bostanlarında toprağı havalandırdı, fideleri ekti ve fidelere can suyu verdi. Bostanın kış hazırlığının ardından konuşan Mesut Kösedağı, şunları söyledi: “Sağlıklı, ücretsiz ve güvenli gıdaya ulaştırmayı hedeflediğimiz Kadıköy Bostanları’nın kış dönemi buluşmasına hoş geldiniz. Biliyorum ki içinde yaşadığımız bu devasa şehirde kendi sebzelerimizi yetiştirmeyi çok arzı ediyordunuz. Kadıköy Bostanları ile sizleri toprakla, doğal tohumla ve sağlıklı üretimle buluşturmaktan dolayı çok mutluyuz. Kadıköy bostanları, tıpkı eski zamanlardaki gibi imecenin, komşuluk kültürünün ve sıcak ilişkilerinin gelişmesine aracılık ediyor. Bu bostanlar sayesinde insanlarımız doğal tarımı, atalık tohumunu, sağlıklı gıdayı konuşuyor, gelecek kuşaklara aktarmayı tartışıyor. Aynı zamanda kendi ürününü üretiyor, sağlıkla tüketiyor. Bu elbette ki Kadıköyümüzün farkını ortaya koyuyor. Çünkü biliyoruz ki aydınlanma topraktan başlar. Kış dönemine girdiğimiz bu günlerde kışlık sebzelerimizi toprağımıza ekerek yeni bir dönem başlatıyoruz. Kadıköy Belediyesi olarak üretim süreçlerinde de her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Sağlıklı, keyifli ve bol üretimli bir kış dönemi diliyorum.”

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı’nın konuşmasının ardından Moda Bostan Sorumlusu Murat Güneysu, bostan gönüllülerine fidelerin nasıl dikilmesi, bakılması ve sulanması hakkında bilgi verdi. 

“TOPRAKLA UĞRAŞMAK MUTLULUK VERİCİ”

Bostanını kış dönemine hazırlayan bostan gönüllüsü Cenk Üçüncü, “Biz bir şekilde toprakla uğraşabilmiş bir nesiliz. Çocuğumuzun onun için bir alanı yok. O yüzden bostanlar çok kıymetli. Toprağı eşmesi, solucanı görmesi, fidelerin büyümesini izleyebilecek olması çok değerli. Oğlum Moda İlkokulu’nda okuyor. Okuldan çıkıp bostana gelebilecek. Kendi yaşam alanı içinde bunu yapabilmesi mutluluk verici.” dedi. 

Orçun Oral Şentürk de “Bostan projesini çok başarılı buluyoruz.  Çok istiyorduk. Çıktığı için mutluyuz. Çocuklarımız ile birlikte geldik. Doğayı sevmeleri için toprakla uğraşmak önemli bir adım. Üretimin kolay olmadığını görecekler. Teknolojik aletlerle oynamak yerine burada zaman geçirmeleri çok önemli. Kadıköy Belediyesi tarafından verilmiş bu fırsatı değerlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı. 

 

 

ARŞİV