Bostanlarda kış dönemi heyecanı yaşanıyor

Kadıköylülerin sağlıklı ve temiz gıdaya doğrudan ulaşması için hayata geçirilen bostanlarda kış dönemi 25 Eylül Pazar günü başladı. Bostan gönüllüleri, fideleri toprakla buluşturdu, onlara can suyu verdi

26 Eylül 2022 - 11:36

Kadıköy Belediyesi tarafından Kadıköylülerin sağlıklı ve temiz gıdaya doğrudan erişmesi amacıyla hayata geçirilen “Her mahalleye bir bostan” projesi devam ediyor. Moda, Fenerbahçe, Göztepe ile Acıbadem bostanında kış döneminin heyecanı yaşanıyor.

Bostan gönüllüleri, 25 Eylül Pazar günü dört bostanda kış sebzelerinden kereviz, marul ve karnabahar fidelerini toprakla buluşturdu. Pazar günü Acıbadem Bostanı'nı ziyaret ettik, 7'den 70'e tüm Kadıköylülerin bostan mutluluğuna ortak olduk.

“HER MAHALLEDE BOSTAN OLSUN”

Kış dönemi bostan buluşmasında konuşan Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Leyla Terzi, duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Çok heyecanlıyım. Projenin üçüncü döneminde sizlerle birlikteyiz. Katılımın yüksek olması bizi mutlu ediyor. Her yaştan Kadıköylü burada. Amacımız herkesin toprakla buluşması, temiz gıdanın nasıl yetiştiğini bilmesi. Çocukların sebze ve meyvelerin nerede ve hangi mevsimde yetiştiğini bilmelerini istiyoruz. Bostanlarda yetişen sebze ve meyveleri yıkamadan yiyebilirsiniz. Bu doğallıkta yetişiyorlar. ‘Her mahalleye bir bostan’  sloganı ile Kadıköy'ün diğer mahallerinde de bostanlara alan açmak istiyoruz.”

Leyla Terzi'nin konuşmasının ardından bostan sorumlusu Nilgün Kuzu, bostan gönüllülerine fidelerin nasıl dikilmesi ve sulanması gerektiği hakkında bilgi verdi. Paylaşılan yol gösterici bilgilerin ardından kereviz, marul ve karnabahar fideleri dağıtıldı, toprakla buluşan fidelere can suyu verildi.

“ÇOCUKLAR TOPRAKLA BULUŞMALI”

Bostan gönüllüsü Murat Tabakçı, “Şehirlerde yaşayan insanların en büyük problemi sabah işe gidiyoruz, akşam eve dönüyoruz. Toprakla hiçbir temasımız yok. Halbuki insanların toprakla bir yaşamı olmalı. Çocuklar domates nerede yetişiyor bilmiyor. Belediyenin bu projesi o yüzden çok değerli. Kadıköylüler de bu projeden faydalanıyor. Çocuklarım İdil ile Deniz de şehirde yaşayan çocuklar olarak toprakla buluştular. Toprakla uğraşsınlar, tırnaklarının arasına toprak girsin.” dedi.

Diğer bir bostan gönüllüsü Duygu Bozkurt da şunları söyledi: “Bostan kurada çıkınca çok heyecanlandım ve mutlu oldum. Çünkü uzun süredir toprakla uğraşma isteğim vardı. Bu çok güzel bir fırsat oldu. Hem çocuklar hem biz bostana gelmek için şimdiden pazar gününü iple çekiyoruz. Fideleri dikmek, büyütmek ve ortaya çıkacak ürünleri yiyecek olmak çok güzel bir duygu.”



 


ARŞİV