Cam’ın Dünyası Kadıköy’de

Kadıköy Belediyesi ve Şişecam Topluluğu işbirliğiyle 25 Kasım Cumartesi günü Tepe Nautilus AVM’de “Cam’ın Dünyası” etkinliği düzenleniyor

23 Kasım 2017 - 15:52

Gerçekleştirilecek olan eğlenceli ve eğitici etkinlikte, başta çocuklar olmak üzere tüm katılımcılar cam şişelerin yeniden nasıl hayat bulduğunu deneyimleme fırsatı sunulacak. Ayrıca binlerce cam şişe atığının da geri dönüştürülmesi sağlanacak.

Tepe Nautilus AVM’de kurulacak olan “Cam Yeniden Cam” standına gelen ziyaretçilere ikram edilen içeceklerin cam şişeleri stantta bulunan cam kumbarasına atılarak en sağlıklı ve en çevreci ambalaj malzemesi olan camın geri dönüşümünün önemine dikkat çekilecek.

1 adet cam şişe bir bilgisayarı 25 dakika çalıştırıyor

Cam üretiminde yüzde 10 oranında cam kırığının girdi olarak kullanılması, hammaddenin yüzde 12, enerjinin yüzde 2,5 ve karbon emisyonlarının ise yüzde 5 oranında azaltılmasını sağlıyor. Hiçbir kalite kaybına uğramadan yüzde 100 geri dönüştürülebilen bir ambalaj malzeme olan cam ile 1 adet cam şişe üretmek için girdi olarak 1 adet cam şişe atığı kullanmak yeterli oluyor. 1 adet cam şişeyi geri dönüştürerek bir bilgisayarı 25 dakika, bir televizyonu 20 dakika çalıştırmaya yetecek kadar da elektrik tasarrufu sağlanabiliyor.


ARŞİV