“Çukur Avcıları” iş başında

Kadıköy Belediyesi’nin “Çukur Avcıları” ekibi, mahalle mahalle gezerek yollardaki çukurları tespit edip doldurarak sorunları yerinde çözüyor.

17 Ekim 2024 - 13:21

Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Kadıköy’ün tüm cadde ve sokaklarında tespit edilen çukur, çökme, kırılma gibi olumsuzluklara karşı hızlı müdahale edebilmek için “Çukur Avcıları” adlı bir ekip kurdu. 9 ekipten oluşan ve her ekibin 5 kişilik olduğu Çukur Avcıları, sadece altyapı kurumlarının veya ağır tonajlı iş makinelerinin kaldırım ve asfalta verdikleri hasarlara değil, olumsuz hava şartlarında oluşan yağmur suyu baskınlarına, karlanma, buzlanmalara ve aşırı hava koşullarında oluşan her türlü olumsuzluğa da müdahale ediyor.Çalışılacak noktalar hem ekiplerin düzenli mahalle taramalarında hem de vatandaşların şikâyetleri sonucunda belirleniyor.

6 aydır çalışmalarına devam eden Çıkur Avcıları, bu süre içerisinde 4 bin 527 ton asfalt onarımı, 12 bin 781 metrekare tretuvar, 406 yağmur suyu ızgara tamiri ve 329 metre yağmur suyu kanal onarımı yaptı.

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, sosyal medya hesaplarında, “Seçim sürecinde verdiğimiz bir başka sözümüzü hayata geçirdik; Çukur Avcıları ekibimizi oluşturduk. Ekibimiz tespit edilen veya komşularımızdan gelen bildirimler üzerine tahribata uğrayan asfalt ve yaya yollarına hızlıca müdahale ediyor, onarımını gerçekleştiriyor” bilgisini paylaştı. 


 


ARŞİV