Dersleri bahçede yapacaklar!

Öğrenciler, ‘’Okul Dışarıda Günü’’ etkinlikleri kapsamında, derslerini 17 Mayıs’ta açık havada yapacaklar

08 Mayıs 2018 - 15:03

Aktif Yaşam Derneği (AYD), tüm dünyada yapılan ‘’Okul Dışarıda Günü’’nü Türkiye’ye taşıyor.

Açık havada öğrenmeyi ve oynamayı kutlamak ve ilham vermek için yapılan küresel bir kampanya olan Okul Dışarıda Günü’nde dünyanın dört bir yanından binlerce okul sınıflarını açık havaya taşıyor ve derslerini oyun yoluyla işliyor. 2017’de dünya genelinde kampanyaya toplam 2,3 milyon çocuk katıldı. Bu etkinlik kapsamında Türkiye genelindeki pek çok okulun öğrencisi ve öğretmenleri, 17 Mayıs Perşembe günü derslerini açık havada yapacak. Etkinliğe Kadıköy’ün pek çok semtinden 30’a yakın okulun da kayıt oldu.

Açık havada öğrenimin çocukların sağlığını iyileştirip, öğrenme ile arasındaki ilişkiyi güçlendirdiğini ve çevreleriyle daha kuvvetli bağlar kurmalarını sağladığını vurgulayan AYD yetkilileri,  ‘’Amacımız 17 Mayıs’ta mümkün olduğunca çok sayıda çocuğun Dışarıda oynamasını ve öğrenmesini sağlamak. Bazı okullar için bu gün, ilk defa sınıfın dışında öğrenmeyi deneyimlemek için bir fırsat olacak. Düzenli olarak öğrencilerini dışarıya çıkaran öğretmenler için, halihazırda yaptıklarını kutlamak ve diğer okullara ilham vermek için bir fırsat olacak. Tüm öğretmenleri ve öğrencilerini 17 Mayıs günü sınıflarını dışarı taşımaya ve Okul Dışarıda Günü'nü kutlamaya davet ediyoruz!’’ diyor.

Kayıtlar sürüyor

Eğer öğretmenseniz ve açık havada öğrenim konusunda yeniyseniz, denemek için Okul Dışarıda Günü’ne katılabilirsiniz. Zaten açık havada öğrenimi düzenli olarak uyguluyorsanız, yaptıklarınızı kutlamak ve dünyadaki diğer öğretmenlere ilham olmak için bu günü kullanabilirsiniz. Eğer ebeveynseniz, çocuğunuzun okuluyla açık havada öğrenmenin ve oyun oynamanın önemi hakkında konuşabilir ve onları katılmaya teşvik edebilirsiniz. Ayrıca açık havada aile olarak daha fazla vakit geçirmenin yollarını ve diğer ailelere aynı şeyi yapmaları için nasıl ilham verebileceğinizi düşünebilirsiniz. okuldisaridagunu.org/


ARŞİV