Doğa dostu proje Kadıköy’de

Cif, İBB ve Kızılay işbirliğiyle hayata geçirilen “Temizken Güzel” projesi kapsamında Kadıköy’e kazandırılan park, ziyaretçilerinden tam not alıyor

21 Ekim 2020 - 12:08

Temiz evlerin olumlu etkilerini şehirlere taşımak için kolları sıvayan Cif, düzenli ve bakımlı yaşam alanlarının insanlar üzerindeki olumlu etkilerinden yola çıkarak bir proje hayata geçirdi. Cif, “Temizken Güzel” isimli yeni projesi ile sokakların, mahallelerin ve şehirlerin temizlik ve bakımında herkesin bir rolü olduğuna dikkat çekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kızılay Beykoz (Avrasya) Şubesi işbirliğiyle hayata geçen “Temizken Güzel” projesi kapsamında İstanbul Boğazı yüzeyindeki atıkların temizlenmesine, yaya alt geçitlerinin yenilenmesine yönelik çalışmaların yanı sıra Türkiye’nin ilk pandemi standartlarına uygun açık hava parkı da yer alıyor. Kadıköy Rıhtım’da sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hayata geçirilen Türkiye’nin ilk parkı olan Cif Kadıköy Parkı, şimdiden ziyaretçilerinden tam not alıyor. Bölgenin ulaşım yoğunluğunda konuklarını şehrin eşsiz manzarasıyla ağırlayan parkın yapımında geri dönüştürülmüş ve doğa dostu malzemelerden yararlanılıyor. Biz de Gazete Kadıköy olarak, parkı ziyaret edenlere yorumlarını sorduk.

“ADETA HUZUR VERİYOR”

Parkı çok temiz bulduğunu dile getiren Burak Coşkun, “Buranın yeşil alan olarak inşa edilmesi farklı bir hava yaratmış. Denizin yanında yer alması, oturan kişiye adeta huzur veriyor. Gönül isterdi ki her yer yeşil alanlarla doldurulsun. Fakat bu bile bizim için yeterli. Hijyenik ve sosyal mesafeli olması, içinde bulunduğumuz salgın döneminde kişiye güven veriyor” ifadelerini kullandı.

“YEŞİL GÖRMEYE İHTİYACIMIZ VAR”

“Belediyenin yapmış olduğu çalışmaları yakından takip eden biri olarak belirtmeliyim ki park ve bahçelere değer verilmesi beni çok mutlu ediyor” diyen Halime Çetinkaya, “İnsanların artık yeşil rengi görmeye çok ihtiyacı var. Ofisimizde, balkonumuzda yer alan ufacık yeşil alan bile insan psikolojisine çok şey katıyor. Yeşil ve mavi benim için sağlığın, huzurun ve mutluluğun bir yansımasıdır. Zor zamanlar yaşadığımız için herkesin bir derdi var. Bu sebeple buraya oturan bir kişi güzel günleri umut edebilir. Bu parkın Kadıköy’e gelen insanlara motivasyon olacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“KADIKÖY’E GÜZELLİK KATIYOR”

Hakan Keskin ise şunları söyledi: “Buraya ilk defa geliyorum fakat sosyal mesafeli olması ve temiz olması çok dikkatimi çekti. Parkın tüm sahil boyunca uzatılması çok daha iyi olacaktır. Betonlaşmaya karşı yapılacak bu tür ufak dokunuşlar daha yeşil daha konforlu yaşama imkânı sağlıyor. Özellikle yoldan geçen kişinin dinlenmesi için en iyi yerlerden bir tanesi. Kadıköy’e yeni bir güzellik katıyor.”

“BUTİK BİR BAHÇEYİ ANDIRIYOR”

Parkın butik bir bahçeyi andırdığını söyleyen Eylem Genç de, “İnsanların korona virüsünden uzak temiz ve açık yerlerde oturması için tasarlanan bu parkı çok beğendim. Özellikle denizin kenarına yapılması çok iyi düşünülmüş. İnsanlarda daha çok oturma hevesi uyandırıyor. Sosyal mesafe kuralına göre tasarlanan çemberler kişiye güven veriyor. Her gün gelip oturabilirim çünkü burada mavi ve yeşil renkler birarada. Mavi bana umudu yeşil ise huzuru anımsatıyor.”


ARŞİV