Ekoloji okumak ister misiniz?

Kadıköy merkezli Yuva derneği, ekolojik okuryazarlık eğitimi için gönüllü arıyor

27 Ağustos 2019 - 11:40

İstanbul merkez ofisi Koşuyolu semtinde bulunan YUVA’nın, Öğrenme Merkezi,  yurttaşların toplumsal meselelere dair bilgi, beceri ve farkındalığını arttırmak için çeşitli eğitim ve atölyeleri düzenli olarak hayata geçirme hedefiyle çalışıyor. Gerçekleşecek eğitmen eğitimi kapsamında ekibe dahil edilecek gönüllü eğitmenler Öğrenme Merkezi altında ekoloji başlığı altında yapılacak faaliyetlerde aktif rol alacak.

Ekoloji okuryazarı olmak, yeryüzünde yaşamı mümkün kılan doğal döngüleri, eko sistemi anlama ve bu dengelerin korunması için harekete geçme becerisine sahip olmak anlamına geliyor. Eğitmen eğitimi katılımcıları; ekolojik okuryazarlık başlığı altında bilgi beceri ve farkındalık kazanabilecekleri içeriklerle buluşacak, ardından Öğrenme Merkezi’nin aktif birer eğitmeni haline gelecek.

Kimler başvurabilir?

Ücretsiz olarak verilecek olan eğitmen eğitimine katılacak olan gönüllülerin;

  • İstanbul’da ikamet ediyor olması,
  • Yetişkin eğitimi (örgün ve/veya yaygın eğitim) alanlarına ilgili olması,
  • Öğrenmeye ve içerik geliştirmeye istekli olması,
  • Eğitimde edindiği bilgi ve deneyimi aktarmaya açık olması,
  • Ekoloji alanında çalışmalar yapmak için motive olması,
  • Daha önce ekoloji alanında çalışmalar yapmış olması (tercih sebebi) gerekli.

Ekolojik Okuryazarlık Eğitmen Eğitimi; 2-8 Eylül’de Kırklareli Yıldız Dağları Tabiat Parkı’nda mütevazi koşullardaki bir tesiste yapılacak olan Ekolojik Okuryazarlık Eğitmen Eğitimi süresinde hayvanların yaşam hakkına saygı duymak ve iklim değişikliğine dur demek için eğitim süreci boyunca vejetaryen yemeklerle beslenilecek.

([email protected])


ARŞİV