Ekolojik Yaşam Merkezi’nde çevrimiçi atölyeler

Açıldığı günden beri yoğun katılımlı atölyelere ev sahipliği yapan Ekolojik Yaşam Merkezi, pandemi nedeniyle kapılarını bu yıl çevrimiçi olarak açtı

15 Ekim 2020 - 10:27

Kadıköy Belediyesi tarafından 5 Haziran 2018 Dünya Çevre Günü'nde açılışı yapılan Ekolojik Yaşam Merkezi, tüm yaş gruplarına yönelik eğitici atölyelere ev sahipliği yapıyor. Soso ile Kompost, Tıbbi Çaylar, Doğal Temizlik gibi yoğun katılımla geçen atölyeler, pandemi nedeniyle bu yıl çevrimiçi olarak katılımcıları ağırlıyor. Kontenjanlı olan ve 20 kişi ile sınırlandırılmış etkinliklere, katılımcıların http://ekolojikyasam.kadikoy.bel.tr/etkinlikler  adresinden kayıt olmaları gerekiyor. Kayıt sonunda eğitimden bir gün önce kişilere eğitim linki gönderiliyor, günü ve saati geldiğinde bu link üzerinden eğitime katılım sağlanabiliyor. 

Merkezin ekim ayı programında yetişkinler için Vegan Yemek, Doğal Temizlik Malzemeleri Yapımı, Tıbbi Çaylar ve Fermente Turşu Atölyesi, Anadolu'da Biyoçeşitliliğin Korunması İçin Avcılık Yasaklanmalı ile Dünya Kentler Günü- Kurak Zamanlar konulu söyleşi yer alırken, çocuklara yönelik  Tohum Saçan Şapkam ile Tohumları Uyandıralım, Bir Arı Gibi Fısılda! ve Soso ile Kompost Atölyesi var. 

DOĞAL TEMİZLİĞİN İPUÇLARI

Eğitmen Dr. Zerrin Timur tarafından 17 Ekim Cumartesi günü saat 15.00'te verilecek Doğal Temizlik Malzemeleri Yapım Atölyesi'nde evleri ekolojik hale getirmesinin ipuçları tartışılacak,  yetişkinlere ekolojik ev pratikleri kazandırılacak, teorik ve uygulamalı olarak doğal formüllerle temizlik malzemeleri yapımı gösterilecek. Eğitmen Mehmet Şirin Yalvaç tarafından 24 Ekim Cumartesi saat 15.00'te düzenlenecek Tıbbi Çaylar Atölyesi'nde de tıbbi çayların özelliklerine, tıbbi çay hazırlama yöntemlerine ve çayların kullanılmasında dikkat edilecek noktalara değinilecek.

“BİR ARI GİBİ FISILDA!”

Gül Ezgi Karaman tarafından 24 Ekim Cumartesi günü saat 13.00'te 6 yaş grubuna yönelik veli katılımlı olarak düzenlenecek “Bir Arı Gibi Fısılda!” etkinliğinde ise çocuklar, arılar hakkında ilginç ve temel bilgiler öğrenecek, arıların hayatımızdaki önemini kavrayacak. Arıcılık ve arı ürünleri ile ilgili de bilgi edinilecek atölyede, ayrıca biyomimikrinin ne olduğu ve biyomimikri alanında arılardan ilham alınanların neler olduğu öğrenilecek ve bu bilim alanına ilgi ile merak duymaları da teşvik edilecek.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Gelecek aylardaki programlarda da yetişkinlere yönelik Ekşi Mayalı Ekmek, Geleneksel Şerbetler Ve Şuruplar, Merhem Yapımı gibi atölyeler yer alırken, Biyomimikri İle Sürdürülebilirlik, Küçük Prens Atölyesi, Büyük Orkestra İle Nesli Tehlike Altındaki Hayvanlar Çizgi Öykü Atölyesi, Evdeki Atıkları Sıfırla, Kendi Sebzeni Yetiştir gibi yeni ve güzel etkinlikler çocukları bekliyor olacak. Ekolojik Yaşam Merkezi'ndeki bu etkinklikler hakkında ayrıtıntılı bilgi edinmek isteyenler (0216) 356 25 82 nolu telefon numarasını arayabilir. 





 


ARŞİV