Çevre Günü kutlanıyor

5 Haziran Dünya Çevre Günü Kadıköy'de iklim değişikliği çadırından çevreci tiyatro gösterilerilerine dek pek çok aktiviteyle kutlanacak. Etkinlikler, 30 Mayıs Pazartesi günü başlayacak.

24 Mayıs 2011 - 14:13

5 Haziran Dünya Çevre Günü Kadıköy'de iklim değişikliği çadırından çevreci tiyatro gösterilerilerine dek pek çok aktiviteyle kutlanacak. Etkinlikler, 30 Mayıs Pazartesi günü başlayacak.

1972 yılında İsveç’in Stokholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan bir kararla ilan edilen 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü, çeşitlik etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Kadıköy Belediyesi de bir dizi etkinlik düzenleyecek. Etkinlikler, 30 Mayıs Pazartesi günü Çevreci Kedi Çevki Tiyatrosu ve Atık Yönetim sunumu ile başlayacak. Etkinlikte, FYM Özel Tiyatro Grubu'nun Çevko Desteği ile çevre bilincini geliştirmeye yönelik ''Çevreci Kedi Çevki'' adlı oyunu sahnelenecek. Oyun, ilköğretim okulu öğrencilerinin çevre bilinci anlayışının geliştirilmesi ve atıklar konusunda bilgi sahibi olmalarının sağlanması amacını taşıyor. Oyunun ardından, Ezici Bioelektrik tarafından çevre bilincini geliştirmeye yönelik tüm atıklarla ilgili bilgilendirme sunumunun yapılacağı etkinlikte, “Çevreci Atık Kutusu” yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Bu etkinlik Kozzy Alışveriş Merkezi içindeki Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde 09.30 ile 12.00 saatleri arasında yapılacak.

ŞENLİK GİBİ ÇEVRE FESTİVALİ

Kadıköy Belediyesi'nin çevre günü etkinlikleri 1 Haziran Çarşamba günü 2. Yoğurtçu Parkı Çevre Festivali ile devam edecek. Festival, saat 09.30'da Boğa Heykeli önünden Yoğurtçu Parkı’na yapılacak yürüyüşle başlayacak. Festivalde, açılış konuşmalarının ardından, Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu,
“La Fonten Orman Mahkemesinde” isimli oyunu sergileyecek. Ardından Nihat Işık İlköğretim Okulu Koro Grubu ve Moda İlköğretim Okulu Drama Grubu'nun sahne alacağı festivalde, Göztepe Gönüllüleri Çocuk Sanat Atölyesi'nin dans ve müzikli gösterisi olacak. Jonglörlük gösterisi ve İhsan Sungu İlköğretim Okulu Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisiyle renklenecek olan festivalde, teşekkür plaketleri de dağıtılacak. Festivalde ayrıca Ekolojik Enerji Ekobot Yaratıcılık Atölye Çalışması, Göztepe Gönüllüleri Bez Torba Sanat Atölye Çalışması ve Nihat Işık İlköğretim Okulu Teknoloji ve Tasarım Atölye Çalışması da yapılacak.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ TIRI KADIKÖY'DE

Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ayrıca İklim Değişiklikleri Eğitim Çadırı ve Tırı, Kadıköy'de olacak. Tır, 30 Mayıs Pazartesi ile 3 Haziran Cuma tarihlerinde 09.00-17.30 saatleri arasında Kadıköy Belediyesi Otoparkı'nda bulunacak. Bölgesel Çevre Merkezi (REC Türkiye) ve Aygaz ortaklığında yürütülen ‘Yarın Hava Nasıl Olacak?’ projesi kapsamındaki etkinlikte amaç, amaç iklim değişikliği konusunda bireyler üzerinde farkındalık yaratmak. Bu kapsamda yaklaşık 20 orta öğretim kurumundan 30'ar öğrenci bilgilendirilecek. Etkinliğe, tüm sivil toplum kuruluşları ve gönüllü gruplar da davetli.


 


ARŞİV