Çevreciler Kadıköy'de buluşuyor

50'yi aşkın çok sayıda siyasi parti, dernek, vakıf, sendikadan oluşan “Üçüncü Köprü Yerine Yaşam Platformu”, insanı, suyu, ormanı, doğayı ve yaşamı savunmak için Kadıköy'de buluşacak...

22 Aralık 2010 - 10:38

50'yi aşkın çok sayıda siyasi parti, dernek, vakıf, sendikadan oluşan “Üçüncü Köprü Yerine Yaşam Platformu”, insanı, suyu, ormanı, doğayı ve yaşamı savunmak için Kadıköy'de buluşacak. 26 Aralık Pazar günü saat 13.00'te yapılacak olan mitingte, çevreciler “Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Yasa Tasarısı”na karşı çıkacak.
Platformdan yapılan açıklamada, şöyle denildi:
“Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından başta 3. Rant Köprüsü projesi ve HES’ler olmak üzere birçok yıkım projesini gerçekleştirmek üzere gündeme getirilen ‘Tabiat Varlıklarını ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Yasa Tasarısı’, Anadolu’nun her köşesindeki doğal ve tarihi varlıkları, dereleri, gölleri, yer altı sularını, ormanları, meraları ve madenleri sınırsızca yağmaya açmayı hedeflemektedir. Bu saldırı, küçük köylüsüyle kentli emekçisiyle halkımızın suyu ve toprağı kullanma hakkını; ülkemizin biyo-çeşitliliğini; kültürel ve tarihsel mirasımızı ve gıda güvenliğini tehdit etmektedir. Bizler, ülkemizin doğal ve kültürel mirasını ve insanlığın-ülkemizin ortak bir değeri olan İstanbul’u topyekûn yağmaya açan yeni SİT yasalarına hayır diyoruz.”


 


ARŞİV