Feneryolu'nda çevre günü kutlaması vardı

Feneryolu Gönüllüleri ve mahalle sakinleri, Mustafa Aykın İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, Dünya Çevre Günü’nü kutlamak üzere Özgürlük Parkı Açık Hava Tiyatrosu’nda biraraya geldiler.

18 Temmuz 2012 - 15:37
Feneryolu Gönüllüleri ve mahalle sakinleri, Mustafa Aykın İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, Dünya Çevre Günü’nü kutlamak üzere Özgürlük Parkı Açık Hava Tiyatrosu’nda 5 Haziran Salı günü saat 10.30’da biraraya geldiler. 

Feneryolu Gönüllü Başkanı Nihal Ekmekçioğlu’nun günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşma ile kutlama başladı. Daha sonra 3-A ve 2-A sınıf öğrencileri sırasıyla ağaç dikimi, ormanın önemi, doğal çevrenin korunması ve alınacak önlemler ile ilgili konuşma yaptılar, şiirler okudular, flüt çaldılar ve oyun sahneye koydular. Katılımcılar arasında, okulun yıldızlar korfbol İstanbul 1.cisi ile üçükler korfbol İstanbul 1. ve 2.cisi, küçük kızlar masa tenisi ve yıldız erkekler voleybol Kadıköy ilçesi 2.cisi, yıldız erkekler atletizm dalında Atatürk koşusu, Kaymakamlık koşusu, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Koşusu ve belediye başkanlığı koşusu 1. cisi de vardı. İlköğretim okulları arasında yapılan bilgi yarışmasında Kadıköy 3.cüsü olan ve matematik olimpiyatında Anadolu yakası 3.cüsü olan, resim ve fotoğraf yarışmalarında dereceye giren öğrenciler de etkinliğe katıldı. 

Feneryolu Doğa ve Çevre Komite Gönüllüleri’nin düzenlediği, Feneryolu’nun en güzel bahçesinin seçildiği doğaya ve çevreye duyarlı Kadıköylülerin yaşadığı apartmanlar arasında yapılan yarışmada değerlendirmeye girenlere de ödüllleri verildi. Dereceye girenlere, sırasıyla birinci Çamtepe Sokak Barbaros, ikinci Gazi Muhtar Paşa Sokak Hatipoğlu, üçüncü Saldıray Sokak Fırat Apartman yöneticilerine, çiçek ve teşekkür belgeleri verildi. Mustafa Aykın Okul Müdürü Neriman Daşdan’ın günle ilgili, öğretmen ve öğrencilere hitaben yaptığı konuşma ile kutlama devam etti.   Özgürlük Parkı’na Mustafa Aykın İlköğretim Okulu ve Feneryolu Gönüllüleri’nin aldığı ağaçların dikilmesi ile Dünya Çevre günü kutlama etkinliği sona erdi.
 
KOZYATAĞI’NDA RESİM SERGİSİ
 Ressam Güngör Kondu’dan ders alan Feneryolu Gönüllüleri resim kursiyerleri sergi düzenledi. 1-7 Haziran tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi Sanat Galerisi B salonunda 2011-2012 faaliyet döneminde yapılan resimler 1 hafta boyunca sergilendi. 1 Haziran Cuma günü saat 17:00’de sergi açılışı yapıldı. Resimler, sergiyi gezmeye gelenler tarafından beğenildi.
 
TEKNE İLE BOĞAZ GEZİSİ
 Feneryolu Gönüllüleri, 9 Haziran Cumartesi günü yaptıkları tekne turu ile Boğaz gezisi yaptılar. Gönüllüler, Anadolukavağı’nda yemek molası verip eğlenerek 2011-2012 faaliyet dönemini kapattılar.

ARŞİV