Fide marketten, bereket topraktan

İstanbul’un dört bir yanındaki Bahçe Market’ler sayesinde sebze ve meyve fideleriyle balkonları ve bahçeleri küçük tarım alanlarına dönüştürmek mümkün

08 Mayıs 2025 - 14:55

Havaların ısınmasıyla balkonunda ya da bahçesinde sebze meyve yetiştirmek isteyenler için fide sezonu da açıldı. Şehir yaşamında stresten uzaklaşmak isteyen birçok kişi, hobi ya da üretim amaçlı sebze yetiştiriciliğine yöneliyor. Kendi sebzesini yetiştirmek isteyenler için en güvenilir tercihlerden biri İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Ağaç ve Peyzaj A.Ş.’nin Bahçe Market’leri. 

İstanbul’un 12 farklı noktasında hizmet veren Bahçe Market satış noktaları ve www.bahcemarket.com adresi üzerinden sunulan sebze, meyve fideleri, İstanbullulara hem ekonomik hem de doğal üretim olanağı sunuyor.

HEM EKONOMİK HEM DOĞAL

Bahçe Market’lerde sunulan sebze fideleri arasında domates, salatalık, biber, patlıcan, kabak, fasulye gibi temel ürünlerin yanı sıra kavun, karpuz gibi yaz meyveleri ve reyhan, fesleğen, marul gibi aromatik bitkiler de bulunuyor. Fide fiyatları türüne göre değişiklik gösterse de ortalama fiyat 15 TL.  

Yeni başlayanlar için fidelerin nasıl nereye nasıl dikileceği, ne kadar sulanacağına dair pratik bilgileri de internet sitesinden edinmek mümkün. Fidelerin çoğu, iyi bir bakım ile 30 ila 60 gün içinde ürün vermeye başlıyor. Özellikle domates, biber ve salatalık gibi yaz aylarının vazgeçilmezleri büyük ilgi görüyor. 

Meyve ve sebze fideleri dışında toprak, gübre ve bahçe ekipmanları, saksılar ve elbette çiçek fide ve tohumlarını da marketlerden almak mümkün. 

ONLİNE SİPARİŞ İMKÂNI

İstanbul dışında yaşayan bahçe meraklıları da Bahçe Market’in sunduğu ürünlerden faydalanabiliyor. www.bahcemarket.com adresi üzerinden verilen siparişler, Türkiye’nin her yerine hızlı ve güvenli bir şekilde ulaştırılıyor. 

PEMBE DOMATES FİDESİ

Kullanım yeri: Balkon, teras veya bahçede; büyük saksılar veya doğrudan toprak tercih edilebilir. Güneş gören bir alan olması önerilir.

Bakım: Günde en az 6-8 saat güneş alması gereken domates fidesi aydınlık yerlerde yetişmeli.

Sulama: Dikim işleminden sonra günde bir kez az miktarda sulamak yeterlidir. Toprak kurumadan sulama yapılmalı, fazla su birikmesinden kaçınılmalıdır.

 


ARŞİV