Gezegen için bir şeyler yap!

Dünyanın sınırlı kaynaklarını korumak için tüketim kültürünü değiştirmeye çalışan uluslararası “Bir Şeyler Yap” haftası (Make Something Week) başladı. Alışveriş ve tüketim çılgınlığının sembolü Kara Cuma’da (Black Friday) yani 23 Kasım’da başlayan bu hafta, 3 Aralık’ta sona erecek.

30 Kasım 2018 - 13:05

Dünyanın sınırlı kaynaklarını korumak için tüketim kültürünü değiştirmeye çalışan uluslararası “Bir Şeyler Yap” haftası (Make Something Week) başladı. Alışveriş ve tüketim çılgınlığının sembolü Kara Cuma’da (Black Friday) yani 23 Kasım’da başlayan bu hafta, 3 Aralık’ta sona erecek. Bu haftanın amacı bireylere ihtiyaçları olmayan yeni şeyler satın almaları yerine ellerinde varolanları değerlendirip yeni şeyler yapabileceklerini göstermek.

Festival kapsamında dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen etkinliklerde bireyler, alışveriş mağazasına gitmek yerine bir araya gelerek birbirleriyle becerilerini paylaşıyor. Bu kendi deterjanını yapmak da, bozulmuş saatini tamir etmek de, evinde kullanmadığın kıyafeti bez çantaya dönüştürmek de olabilir.

Greenpeace Akdeniz de “Bir Şeyler Yap” haftasında temayı  “plastik kirliliğine çözümler” olarak belirledi. Bu kapsamda 1 Aralık Cumartesi günü saat 12.00-16.00 saatleri arasında Tasarım Atölyesi Kadıköy’de ücretsiz oalrak bir etkinlik yapılacak. Etkinlikte plastik ürünleri hayatımızdan çıkarmayı sağlayacak ürünler (bez çanta, deterjan, diş macunu vb.) yapılacak. Katılımcılar yanlarında bez torbasına dönüştürmek için eski, kullanılmayan kumaşlar, yapılacak kozmetik ve deterjan ürünleri için kavanozlar, kendi Greenpeace tişörtünüzü yaratmak için baskısız açık renk tişört ile matara/şişe getirmeli.

Etiketler; bir şey yap

ARŞİV