Gezegenimiz için ışıklarınızı kapatın!

Küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek için 26 Mart akşamı ışıklarınızı 1 saatliğine kapatır mısınız?

23 Mart 2011 - 11:51


WWF(Doğal Hayatı Koruma Derneği)'nin küresel iklim değişimine dikkat çekmek için dünya genelinde her sene düzenlediği, “Dünya Saati” (Earth Hour) kampanyası, 26 Mart 2011 Cumartesi günü 20:30-21:30 saatleri arasında gerçekleşecek.
Dünya Saati eylemi, 2007’de WWF Avustralya’nın iklim değişikliğine dikkat çekmek için başlattığı kampanyaya ülke çapında milyonlarca insanın ve binlerce işyerinin ışıklarını bir saatliğine kapatarak destek olmasıyla başlamıştı. Çok geçmeden küresel bir harekete dönüşen Dünya Saati’ne her yıl gezegenimizin geleceğini düşünen ve bunun için sorumluluk duyan pek çok birey ve kurum katılıyor. Her yıl Mart ayının son Cumartesi akşamı ışıklar Dünya Saati için bir saatliğine kapatılıyor. “Gezegenimizin olumsuz gidişatını durdurmak için hayatınızda neleri değiştirebilirsiniz?” diye soran WWF, değişimin ilk adımı olan Dünya Saati’ne katılın, değişimi destekleyenlerle gücünüzü birleştirin çağrısında bulunuyor. WWF, “Bu Dünya Saati'nde bir saatin ötesine geçip, ışıklar geri geldikten sonra da değişim yaratabilmek için başka neler yapabileceğimizi düşünmenizi istiyoruz” diyor.

BOĞAZ KÖPRÜSÜ KARARACAK!

Empire State Binası, Tapei 101 Gökdeleni, Eyfel Kulesi, Buckingham Sarayı gibi dünyaca ünlü yapıların ışıklarını kapattığı eyleme İstanbul'dan da yine destek gelecek. Ulaştırma Bakanlığı’nın desteğiyle Boğaziçi Köprüsü bu sene de ışıkları kapatılacak sembolik yapılar arasında yerini alacak. Kampanyaya Türkiye genelinden resmi kurumlar, belediyeler, bankalar, alışveriş merkezleri, üniversiteler, oteller ve haneler gibi çok sayıda destek veren olacak.
Dünya Saati hakkında bilgi için wwf.org.tr/dunyasaati

Gökçe UYGUN


 


ARŞİV