Gönüllü çevreci

Kadıköy Suadiye’de yaşayan emekli mühendis Mustafa Özütürk, gönüllü bir çevreci. Sokaktan topladığı atıklarla, bireysel olarak geri dönüşüme katkıda bulunan Özütürk, bu işi severek yaptığını söylüyor

26 Aralık 2013 - 09:22
 
Kadıköy Suadiye’de yaşayan Mustafa Özütürk sokaktan topladığı atıklarla, bireysel olarak geri dönüşüme katkıda bulunuyor.
70 yaşında emekli mühendis ve Kent Konseyi üyesi Mustafa Özütürk, Kadıköy Suadiye’de yaşıyor. Gittiği her yerde bulduğu plastik, kağıt, şişe ve torba atıklarını toplayıp birikterek, Kadıköy Belediyesi’nin Atık Toplama Kutusu’na atan Özütürk, çevrenin temiz tutulmasına küçük de olsa bir katkıda bulunuyor. 
Bu işi gönüllü olarak yaptığını, çevresindekileri de aynı şekilde davranmaları için uyardığını belirten Özütürk, “Hepimizde çevre bilinci olması gerekiyor. Her şeyi devletten beklemek olmaz. Biz de vatandaş olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmalıyız. Benim yaptığım bu işi herkes kolaylıkla yapabilir. Sadece biraz duyarlı olmak yeterli. Çevremde topladığım atıkları biriktirerek, Kadıköy Belediyesi’nin atık toplama kutularına atıyorum. Her cuma günü Kadıköy Belediyesi atıkları topluyor, böylece hem çevreyi temizlemiş, hem de geri dönüşüme kazandırılmasına katkıda bulunmuş oluyor” dedi.
5 yıldır bu işe gönül veren, ilk başlarda kendi çevresinden başlayarak daha sonra da gittiği her yerde gördüğü atıkları toplamaya başlayan Özütürk, şöyle devam ediyor:
“Kendi adıma, ‘Yoldan insanları rahatsız edici bir şeyi kaldırman da bir sadakadır’ hadisini uygulayarak hem çevreyi temiz tutuyor hemde sevap kazanıyorum. Her gün hadis kitabını okuyorum ve yazılanları uyguluyorum. Hem sokaklar temizleniyor, hem geri dönüşümü yapanlar hem de ben sevap kazanıyorum. Bizler ne kadar kağıt toplarsak o kadar az ağaç kesilir.”

ARŞİV