Öğrenciler, çevre bilincini okulda kazanacak

Panasonic, ‘Okulumuz Yeşil’ programı kapsamında Kadıköy Belediyesi ile işbirliği kurarak 5 okulu daha projeye dahil etti.

31 Ocak 2013 - 15:12
Panasonic, ‘Okulumuz Yeşil’ programı kapsamında Kadıköy Belediyesi ile işbirliği kurarak 5 okulu daha projeye dahil etti.

Panasonic'in, çevreci bir sivil toplum kuruluşu olan FEE (Çevresel Eğitim Vakfı) ile birlikte geliştirdiği çevreci eğitim programı “Okulumuz Yeşil” programı, iklim değişikliği ve gezegenin korunma yollarına dair kolay ve eğlenceli bir öğrenim olanağını ilköğretim öğrencilerine sunuyor. Kadıköy Belediyesi ise iklim değişikliği ile mücadele etmek, enerji ve su verimliliğini ile yenilenebilir enerji kaynaklarını desteklemek, sürdürülebilir kentsel planlama çalışmaları gerçekleştirmek konularında yoğun çalışmalarda bulunuyor. Bu yıl Kadıköy Belediyesi, çalışmalarının kapsamını genişletmek için Panasonic “Okulumuz Yeşil” programına dahil oldu. Eğlenceli ve eğitici materyallerin kullanıldığı program kapsamında, Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 11 Ocak'ta Kadıköy Belediye Başkanlığı Brifing Salonu'nda hem yetkililerin hem de öğrencilerin katılımıyla proje bilgilendirme eğitimi ve AEEE (Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar) konusunda bir toplantı düzenleyerek projeye başladı. Türkiye’nin değişik illerinde de hayata geçirilen proje kapsamında çevre bilinci eğitiminin yaklaşık 35 bin öğrenciye ulaştırılması planlanıyor. 
 
 

ARŞİV