Güneş ve rüzgarla ucuza elektrik mümkün!

Avrupa İklim Vakfı'nın desteğiyle Süreyya Operası önünde kurulan bilgilendirme ekranında dahaucuzelektrik.com sitesini inceleyen vatandaşlar, güneş ve rüzgar kaynakları kullanıldığında elektrik maliyetlerinin ne kadar azalacağını hesapladı

20 Ocak 2023 - 09:24

‘Her yıl 3 GigaWatt güneş enerjisi’ hedefiyle 2020 yılında yola çıkan, güneş enerjisi sektörü paydaşlarını bir araya getiren Solar3GW Derneği, Türkiye’de iklim değişikliği ile güneş enerjisi alanında farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Türkiye’de güneş enerjisi kullanımının yaygınlaşması için çalışmalar yürüten Solar3GW,  rüzgar ve güneş enerjisi kapasitesinin artırılmasıyla elektrik üretim maliyetinin düşeceğini, elektrik fiyatının da  ucuz olabileceğine dikkat çekiyor.

“ELEKTRİK UCUZLAR”

Dernek, güneş ve rüzgar enerjisinin hem çevreye sağladığı faydaları hem de ekonomik olarak ne kadar avantajlı olduğunu vatandaşlara anlatmak için de çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar doğrultusunda Kadıköylüleri bilgilendirmek için Avrupa İklim Vakfı'nın da desteğiyle  Kadıköy Süreyya Operası önünde bilgilendirme ekranı kuruldu. Vatandaşlara, güneş ve rüzgar enerjisine yapılacak yatırımlarla elektrik fiyatının ne kadar ucuz olabileceği ve çevreye sağladığı katkılar anlatıldı. Kurulan kioskta dahaucuzelektrik.com sitesini inceleyen vatandaşlar, güneş ve rüzgar kaynakları kullanıldığında elektrik maliyetlerinin ne kadar azalacağını da hesapladı.

“ANAHTAR GÜNEŞ VE RÜZGAR ”

Solar3GW Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Bahadır Turhan, siteyi tüketicilere elektrik üretim maliyetlerini düşürmenin mümkün olduğunu göstermek amacıyla kurduklarını söyledi. Turhan: “Güneş ve rüzgar kapasitemizin artırılması cari açığımızı ve enflasyonu düşürecek. Bugün yaşadığımız pek çok zorluktan kurtulmanın anahtarı yenilenebilir enerji kapasitemizi artırmak” dedi.


ARŞİV