Hasanpaşa, afet gönüllülerini arıyor!

​“Kadıköy’de afete hazırlıksız mahalle kalmayacak” diyen Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği, Hasanpaşa’da eğitimlere başlamak üzere gönüllüler arıyor

21 Haziran 2022 - 13:48

Son yıllarda fay hatlarındaki aşırı hareketlilik, Büyük İstanbul Depremi’nin yakın zamanda beklenmesi, bu depremin sonuçlarının yıkıcılığının sürekli gündeme gelmesi üzerine harekete geçen Kadıköylüler, mahalle mahalle örgütlenmeye başladı. Büyük İstanbul depremi, seller, yangınlar derken girdiğimiz afetler çağında bilinçli olmak, halkın bu tür afetler karşısında kendi örgütlü ağlarını kurmasını sağlamak için Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG-AME) bir dizi çalışma yürütüyor. Bu kapsamda “Kadıköy’ün afetlere hazırlıksız mahallesi kalmayacak” diyerek yola çıkan MAG-AME, ilçenin Koşuyolu, Rasimpaşa, Osmanağa, Caferağa mahallelerinde çalışmalarını başlattı. Şimdiye dek 100’ü aşkın katılımcıyla eğitimlerini tamamladı. 

AMAÇ AFET DUYARLILIĞINI ARTIRMAK

Bu dört mahallenin ardından, MAG-AME ve Hasanpaşa Mahallesi Muhtarlığı’nın ortaklığıyla Hasanpaşa Mahalle Afet Gönüllüsü eğitimleri de yakında başlayacak. Afet bilinci, temel arama kurtarma, afet psikolojisi, temel yangın söndürme, ilk yardım ve afet haberleşmesi başlıklarından oluşan 24 saatlik eğitimin sonunda yapılan 8 saatlik uygulama eğitiminin ardından katılımcılar, Mahalle Afet Gönüllüsü olarak AFAD sistemine kaydoluyorlar. 

Mahalle Afet Gönüllüleri projesi ile amaç; ekip ve ekipman sağlanarak, mahalle bazında özellikle afet sonrasındaki ilk kritik saatlerde müdahale imkan ve kabiliyetlerini güçlendirmek, afet riskleri ve bu risklere karşı alınabilecek önlemler konusunda yerel halkı bilgilendirerek afet duyarlığı ve bilinç düzeyini artırmak. 

Mahalle Afet Gönüllüsü çalışmasına katılmak ve sorularınız için Hasanpaşa Mahalle Muhtarlığı’na ya da 0 533 634 78 66 numaralı telefona ulaşabilirsiniz. https://forms.gle/o1RJLGFtkmkT31Cq8 adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.

(Fotoğraflar Caferağa Mahallesi eğitimlerinden)

 

 

ARŞİV