Hayvan sahipliği için rehber

Sorumlu hayvan sahipliği için kedi ve köpek sahiplenmeyi düşünenlere özel 2 rehber yayınlandı

01 Temmuz 2020 - 14:43

Hayvan sahiplenmek –kimlerinin deyişiyle bir can dostla birlikte yaşama kararı almak- üzerine, uzunca düşünülmesi gereken bir konu. Uzun süreli bir taahhüt olan bu kararı almadan önce, “Ben bu hayvan ile yaşayabilir miyim, bakımını maddi ve manevi olarak üstlenmeye hazır mıyım?” gibi pek çok soruya yanıt vermek gerek.

‘Hayvanlar için daha iyi bir dünya’ misyonuyla çalışmalarına yön veren kedi-köpek maması markası Royal Canin de bu sorulara yanıt niteliğinde 2 rehber hazırladı.

İlk rehber olan ‘Sorumlu Kedi Sahipliği Rehberi’, 17 Şubat Dünya Kediler Günü’nde tanıtıldı.  Şirketin websitesi üzerinden ücretsiz olarak sunulan rehber, Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatı (OIE) tarafından geliştirilen hayvan refahı olgusunu ele alarak başlıyor. Kediler dahil olmak üzere tüm hayvanların 5 Özgürlük Hakkı’nı vurgulayan rehber, her hayvanın açlık ve susuzluktan, sağlık sorunlarından ve korku/stres unsurlarından uzak bir yaşama erişim, uygun barınma koşulları ve kendilerini oldukları gibi ifade edebilme haklarına vurgu yapıyor. Her bir kedinin eşsiz, ve buna paralel her birinin farklı beslenme ve bakım ihtiyaçlarının olduğunu gösteren Rehber, bir kedi sahiplenme kararı vermeden önce dikkate alınması gereken unsurlar, sahiplenilen bir kedinin eve alışma süreci, kedilerde uygun beslenme ve bakımın nasıl olması gerektiği, kedilerin beden dili ve davranışlarını anlama gibi başlıkları kapsamlı olarak sunuyor.

Royal Canin, geçtiğimiz günlerde de “Sorumlu Köpek Sahipliği Rehberi”ni yayımladı. Yine ücretsiz olan bu rehber, köpeklere uygun ideal bakım uygulamaları ve daha kaliteli ve sağlıklı bir yaşamın nasıl tesis edilebileceğine odaklanıyor. Rehber, köpek sahiplenme aşamasında hangi faktörlerin göz önünde bulundurulması gerektiğini detaylı olarak ele alıyor.

Rehberlere  www.royalcanin.com/tr adresinden ulaşmak mümkün


ARŞİV