Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün, Yerel Hayvan Koruma Görevlisi olmak isteyenler için düzenlediği periyodik eğitim seminerleri sürüyor.
Müdürlük, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği gereği ‘Yerel Hayvan Koruma Görevlisi’ olmak isteyenlere mart ayında eğitim verecek. İki günlük bu ücretsiz eğitim, 16-17 Mart tarihlerinde Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda (Kozzy AVM) gerçekleştirilecek. Seminerde, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği, Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi, ev ve süs hayvanlarına (kedi, köpek, akvaryum balıkları, kuşlar, kemirgenler ve sürüngenler) bakım, hasta hayvanların tanınması, ilkyardım, acil müdahale, hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması, işaretlenmesi, sahiplenilmesi gibi konular anlatılacak.
Seminere katılmak isteyenlerin, T.C. Kimlik fotokopileri ile birlikte 13 Mart Pazartesi gününe dek Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne başvurmaları gerek. Detaylı bilgi için; 0216 542 50 00 (1140-1141)
EĞİTİMLİ HAYVANSEVERLERİN GÖREVLERİ
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanun’una göre, Yerel Hayvan Koruma Görevlileri’nin yetki ve sorumlulukları şöyle sıralanıyor;
- Bölge ve mahallerindeki sahipsiz hayvanların özellikle kedi ve köpeklerin bakım ve aşılarının yapılması, aşılı hayvanların işaretlenmesinin sağlanması, bölgedeki hayvanların kısırlaştırılması ve aşılandıktan sonra geri bırakılmak veya sahiplendirilmek üzere belediye tarafından kurulan geçici bakımevlerine gönderilmesi gibi yapılan tüm faaliyetler kapsamında yerel yönetimlerle eşgüdüm sağlamak.
- Bölgelerindeki lokanta, işyeri ve fabrika gibi kuruluşlardaki besin maddelerinden sahipsiz hayvanların faydalanmasıyla ilgili belediye ile işbirliği içinde gerçekleştirmek.
- Görevleri kapsamında tespit ettikleri olumsuzlukları il müdürlüğüne bildirmek.
- 1 yıl boyunca yaptıkları çalışmaları Aralık ayı içerisinde bir rapor halinde il müdürlüğüne vermek.
- Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanları koruma amacına yönelik olarak geçici bakımevi yararına sosyal etkinlikler düzenlenmesine yardım etmek.
- Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunması ile ilgili konularda halkı aydınlatmak amacıyla dergi, broşür ve benzeri yayınların çıkarılmasında yerel yönetimlere yardımcı olmak.