Hep birlikte çöp toplamaya

Yoğurtçu Parkı ve Moda sahili gönüllülerin desteği ile temizlenecek

13 Eylül 2019 - 12:33

21 Eylül’de eş zamanlı olarak Türkiye’nin 81 ilinde düzenlenecek etkinlik için her ilde ayrı ayrı temizlik noktaları belirlendi. İstanbul’dan da birçok ilçenin yer alacağı etkinliğin adreslerinden biri de Kadıköy. Kadıköy Belediyesi katkılarıyla düzenlenen etkinlikte, Yoğurtçu Parkı ve Moda sahili gönüllülerin desteği ile temizlenecek.  21 Eylül'de saat 10.00 Yoğurtçu Parkı'nda buluşacak gelecek gönüllüler hep birlikte sabah yogası yaptıktan sonra etkinlik metodu hakkında bilgilendirilecek ve alan temizliğine başlayacaklar. Kadıköy Belediyesi,  Yoğurtçu Parkı ve Moda sahilinin boyunca yapılacak etkinliğe “Haydi Sen de Katıl Kadıköy” sloganıyla çevreye duyarlı herkesi davet ediyor.

Tüm dünyada katı atık haritaları içinde işaretlenmiş alanların temizliğinin yapılması ve çevre bilincinin aşılanmasını amaçlayan Haydi Yapalım (Let’s Do It) Hareketi, 2008 yılında Estonya’da başladı. Bugün 112 ülkede etkinlik gösteren ve her yaş aralığından gönüllüsü bulunan hareketin çevre konusunda farkındalık oluşturmak, temiz bir çevre sağlamak, çöp körlüğünü yenmek ve sürdürülebilir projeler üretilmesini teşvik etmek amacıyla düzenlediği etkinlikleri bulunuyor. 2018 yılında 158 ülkede aynı anda yapılan etkinlik 17 milyon kişiye ulaştı. Geçtiğimiz yıl 3 Mart’ta da 50 bin kişi 10 bin ton çöpü 5 saatte temizleyerek rekor kırmıştı.

Sivil Yasam Dernegi, JCI Türkiye, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Türk Tıp Ögrencileri Birligi, Çöpüne Sahip Çık Vakfı ortaklıgında ve yerel yönetimler desteğiyle gerçeklesecek olan Let’s Do It ile genç nesillere temiz bir dünya bırakılması hedefleniyor.


ARŞİV