İklim Atölyesi'nde sorunlar masaya yatırılıyor!

Mahallelerin atık, ulaşım, yeşil alan gibi sorunlarının masaya yatırıldığı, sorunların çözümüne yönelik düşüncelerin dile getirildiği Kadıköy İklim Atölyesi devam ediyor

16 Aralık 2022 - 09:19

Mahalle sakinlerinin mahallelerinin ulaşım, atık yönetimi, enerji verimliliği, yeşil alan konusu hakkında fikirlerini sunması amacıyla 2022 yılının Şubat ayında başlatılan Kadıköy İklim Atölyesi devam ediyor. “Katılımcı ve Bütüncül İklim Eylem Planı” kapsamında Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri tarafından yürütülen, Kadıköy Belediyesi Ekolojik Yaşam Merkezi'nde düzenlenen atölyenin, 10 Aralık Cumartesi günkü konukları ise Göztepe ve Sahrayıcedit Mahallesi sakinleriydi. 

Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri Koordinatörü Işık Baştuğ ile iklim elçisi Melda Karademir'in yürütücülüğünde gerçekleşen atölyede, Kadıköy Belediyesi'nin çevre ve iklim değişikliği konusunda yaptığı çalışmalar ile Göztepe ve Sahrayıcedit Mahallesi hakkında bilgiler verildi. Bilgi paylaşımının ardından Göztepe ve Sahrayıcedit Mahallesi'nin trafik, yeşil alan, hava kirliliği, atıkların dönüştürülmesi, deprem toplanma alanı gibi sorunları masaya yatırıldı, çözüm önerileri hakkında fikirler dile getirildi.

İKLİM ELÇİLERİ KÖPRÜ KURUYOR

Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri Koordinatörü Işık Baştuğ, “2018 yılında Kadıköy Belediyesi iklim eylem planı adaptasyon projesi kapsamında iklim elçileri grubu oluşturuldu. Dört senedir de proje grubu olarak hem katılımcılığın artırılması hem de belediyenin çalışmalarının halka aktarılması amacıyla iklim eylem planları içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

İklim elçisi Melda Karademir de şunları söyledi: “Mahalle sakinleri ile bir araya geliyoruz. Yeşil alan, hava kirliliği, trafik, atıklar, konutlar hakkında konuşuyoruz. Bu sorunlar üzerinden çözüm önerilerini dinliyoruz. Nisan ayında Fikirtepe ve Suadiye Mahallesi sakinleriyle buluşacağız. 2023 yılının sonuna kadar Kadıköy İlçesi'ndeki tüm mahalleleri misafir edeceğiz. Atölyelerden elde edilen verileri de rapor haline getirip Kadıköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Strateji Geliştirme Müdürlüğü'yle paylaşacağız.”

“SORUNLARI KONUŞTUK, ÖNERİLERİ SUNDUK”

Kadıköy İklim Atölyesi'ne katılan Göztepe Mahallesi'nde oturan Zeynep Gözde Mutlu, “Yeşil alan, trafik sorunu, hava kirliliği üzerine konuştuk. Kompost alanları ile ilgili de önerilerimizi sunduk.”

Sahrayıcedit Mahallesi'nde oturan Semra Sarıoğlu da, “Mahallemizin trafik sorunu var. Bisiklet yolu istiyoruz. Boş bir arazi var. Oranın yeşil alan yapılmasını istiyoruz. Deprem toplanma alanı hakkında konuştuk. Verimli bir atölye oldu.” dedi.

“ÖNERİLER DİKKATE ALINIYOR”

Acıbadem Mahallesi'nde oturan Erdoğan Şen ise şunları söyledi: “Kadıköy'ü çok seviyorum. İlçemin sorunlarını biliyorum. O yüzden atölyelerin hepsine katıldım. Burada sorunları konuşma fırsatı buluyoruz. Önerileriniz dikkate alınıyor. Hep birlikte Kadıköy için bir araya geliyoruz. O yüzden atölyeyi değerli buluyorum. Kadıköy Belediyesi'nin iklim konusundaki çalışmalarını da biliyorum. Bu konuda bence sayılı belediyeler arasında yer alıyor.”


ARŞİV