İstanbul'da tarım yapmak ister misiniz?

Yeryüzü Derneği, İstanbul'da bahçesi olup da sebze-meyve üretmek isteyen şehirli çiftçilere yol gösteriyor. Kent Bahçeleri projesine başvurular Mayıs'a dek sürecek.

12 Nisan 2012 - 10:10

Yeryüzü Derneği, geçen yıl başlattığı Kent Bahçeleri projesinin bu yıl 2.sini düzenliyor. Apartman ya da ofislerinin bahçesinde/terasında sebze-meyve yetiştirmek isteyen İstanbullular, projeye katılarak hem ücretsiz danışmanlık hemde fide alabiliyorlar.

Proje kapsamında önce aynı semtte oturan bahçecilerle önce tanışma toplantıları düzenleniyor. Bu toplantılarda kimlerin ekip-biçmeyi bildiği, kimlerin yardıma ihtiyaç duyduğu belirleniyor. Ayrıca bahçecilerin toprak büyüklüğüne göre ihtiyaç duydukları fide sayısı hesaplanıyor. Mayıs ayının ortasından başlayarak, temin edilen ve ücretsiz dağıtılan fidelerin ekimine başlanıyor.
Ekim sonrası yapılacak toplantılarda, deneyimler paylaşılıyor, ortaya çıkabilecek sorunlar çözülüyor. Temmuz ayıyla birlikte artık hasad zamanı geliyor. Projeye katılan bahçeciler kendi ürettikleri sebze-meyvelerin tadına bakma fırsatı yakalıyor.
 
KADIKÖY'DEN ÇOK BAHÇECİ VAR
 
Yeryüzü Derneği Basın Sözcüsü Ceyda Saygıner Falay, kent bahçeleri projesine geçen yıl 180 kişinin katıldığını, bunlardan 50 kişinin Kadıköy'den olduğunu belirterek, “Geçen sene proje tahminimizden fazla ilgi çekti. Katılımcıların çoğu ürün elde etti. Başlangıç çalışmaları olduğu için az ürün elde edenler de çalışmadan memnun kaldılar. Güzel bir ekip oluşturduk, hep beraber çalıştık ve hepimiz memnunuz” dedi. Geçen yıl başlayan bahçecilerin pek çoğunun hâlâ devam ettiğini anlatan Falay, “Kent bahçeleri yaratarak şehir içerisinde binaların ve araçların arasında sıkışarak yaşarken unuttuğumuz tat ve dokuları yeniden hatırlatıyoruz. Kendi sebzemizi yaşadığımız alanda yetiştirmek kullandığımız enerji miktarını azalttığı için küresel ısınmayı durdurmaya da katkı sağlıyor” diye konuştu.
Kent Bahçeleri Yaz Dönemi'ne katılmak için başvurmak yeterli. Başvurular Mayıs ayına kadar devam edecek. [email protected] 0 216 388 11 73
 
Gökçe UYGUN

ARŞİV