Kadıköy’de gönüllüler çevre temizliği için buluştu

Kadıköy’de düzenlenen çevre temizliği etkinliğinde Toplum Gönüllüleri Vakfı üyeleri, semtin en yoğun noktalarında çöp toplayarak farkındalık yarattı

29 Eylül 2025 - 15:00

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), lojistik çözümler sunan CMA CGM şirketler grubu ve Kadıköy Belediyesi iş birliğiyle 27 Eylül Cumartesi günü Caferağa’da çevre temizliği etkinliği düzenledi. Kadıköy’ün en yoğun noktalarından birinde yapılan etkinlikte gönüllüler, rıhtımdan başlayarak çarşı, Moda ve Bahariye Caddesi boyunca atıkları topladı, vatandaşlara çevre duyarlılığı mesajı verdi.

“DAHA YAŞANABİLİR BİR GELECEK İÇİN”

Etkinlik kapsamında Kadıköy Rıhtım’da buluşarak çarşı içinden Moda Caddesi’ne gönüllülerle birlikte yürüdüklerini belirten Kadıköy Belediyesi Temizlik İşleri Merkez Sorumlusu Sertaç Aydın, “Kalabalık bir grupla çalıştık, gönüllülerin desteği işimizi hızlandırdı. Esnaf, işletmeler ve vatandaşlar camlardan izleyip alkışladı. Çok verimli bir etkinlik oldu, amacımız farkındalık yaratmaktı.” dedi. Aydın, “Kadıköy Belediyesi ve Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliğiyle düzenlenen bu çevre temizliği etkinliği hem farkındalık yaratmak hem de daha temiz bir Kadıköy için birlikte hareket etmenin güzel bir örneği oldu. Daha yaşanabilir bir gelecek için bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

TOG Kaynak Geliştirme ve Projeler Direktörü Mehmet Bahadır ise “Çevremizdeki cam, plastik atıklar ve izmaritleri topluyoruz. Amacımız insanlara ‘yere çöp atmayın’ mesajı vermek. Kadıköylülerden çok güzel tepkiler alıyoruz; ‘bravo çocuklar, devam edin’ diyorlar ve biz de mutlu oluyoruz.” diye konuştu.

CMA CGM Genel Müdür Asistanı Yasemin Erdemli de küresel çapta çevre etkinliklerine katıldıklarını ifade ederek, “Konteyner taşımacılığı yapan global bir şirketiz ve her sene Dünya Temizlik Günü’nde farklı çevre organizasyonlarına katılıyoruz. İlk defa Kadıköy’de temizlik çalışması yapıyoruz.” dedi.

“GELECEĞİMİ KİRLETMEYİN”

Etkinliğin 6 yaşındaki en minik katılımcısı Elen Ölmez de çöp toplayanlar arasındaydı. Ölmez, “Babamla geldim. Yerlerde sigara, poşet ve gazoz kapağı gibi bir sürü çöp vardı onları topladım, çok pisti. Çöplerinizi çöp kutusuna atın, geleceğimi kirletmeyin.” şeklinde konuştu. 

Üniversite öğrencisi Elif Sude Akyol, “Özelikle insanların çok pis olduğunu fark ettim, en tuhaf yerlerden bile çöp çıkıyor. Sigara izmaritleri çok fazla, en ufak yerlere bile sigara izmariti atılmış. Bugün bu ekibin bir parçası olmak çok güzel ama pisliği görünce de insan ister istemez üzülüyor.” dedi. 

CMA CGM Ticari Satış Bölümü çalışanı Emre Yiğit, çevre çalışmalarına uzun süredir gönüllü olarak katkı sunduğunu belirterek, “Üniversite döneminden bu yana pek çok çevre kuruluşunda gönüllü eğitmenlik yapıyorum. Bu iki alanın birleşmesinden çok mutluyum. Üniversite öğrencisi, gönüllü veya çalışan olsak da aynı evi paylaşıyoruz, evimizi beraber temizlemek çok güzel.” dedi. Çevre temizliğinin yalnızca belediyeden beklenmemesi gerektiğini vurgulayan Yiğit, “Öncelikle çöp atmama kültürünü oturtmamız gerekiyor. Bunun en iyi yolu da bunu birlikte yapmak ya da komşularımıza göstermek.” ifadelerini kullandı.

 


ARŞİV