Kadıköy Belediyesi'ne çevre için tam not

Kadıköy Belediyesi Türkiye’de çevrenin korunması ve bilincin arttırılması adına önemli yol katetti. Belediye, çalışmalarıyla beğeni topluyor.

29 Mart 2012 - 13:52
MUSTAFA SÜRMELİ
2012 Yılı Mart ayı Koordinasyon Toplantısı geçtiğimiz hafta düzenlendi. Toplantıya Marmara Belediyeler Birliği Çevre Direktörü Aynur Acar, REC-Türkiye Proje Uzmanı Gülçin Özsoy ile Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü A. Şule Sümer katılarak çeşitli konularda sunumlar gerçekleştirdiler.
KADIKÖY BELEDİYESİ ÇOK YOL KATETTİ
Toplantıda yaptığı sunumda çevrenin ve kent sağlığının korunması adına Kadıköy Belediyesi olarak önemli adımlar atıldığını söyleyen Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü A. Şule Sümer, Kadıköy Belediyesi’nin bu konuda Atık Yönetimi ve İklim İle Mücadele Çalışmaları başlıkları altında kent bazında etkin faaliyetler sürdürdüğünü açıkladı.
YAPILAN ÇALIŞMALARDAN BAZILARI ŞÖYLE:
Kadıköy Belediyesi’ninAtık Yönetimi ve İklim İle Mücadele Çalışmalarıyla ilgili çalışmaları özetlediği sunumundan dikkat çeken bazı bölümler şöyle:
*Kadıköy sınırları içinde 1392 noktada atık yağ bidonu bulunuyor. Atık yağ üreten ve kızartma yöntemiyle pişirme yapan 94 işletmedepolar madde ölçümleri gerçekleştirildi ve toplam 564 işletmedenetlendi. 424.305 kgbitkisel atık yağ toplandı.
*İlçede sokak ve caddelereyerleştirilmiş 198 adetdirek tipi atık pil toplama ünitesi ve apartmanlar, gönüllü evleri ve muhtarlıklarayerleştirilmiş 924adet pil atık kutusu bulunuyor. İlçede bu yıl toplanan atık pil miktarı 9,130 ton’dur. 2011yılında; 62500 kge-atık toplandı.
*2008-2011yılları arasında hibe edilen bilgisayar sayısı 650adet.
*İlçemizde muhtelif yerlerde; 291 adet atık Ünitesi(konteyner, kumbara vb.) bulunuyor. 2011 yılında 2845adet kutu dağıttık.
*2011 yılında toplanan Ambalaj Atık Miktarı ayda yaklaşık 800 ton.
*Stratejik Plan kapsamında 2011 yılında; 8 okulda, 1005 öğrencive 41 öğretmeneçevre bilinci ve atık yönetimi konusunda eğitimler verdik.

*ICLEI ve RECortaklığında; ilçe ölçeğinde sera gazı salımlarının hesaplandı, düşük karbonlu kentler sürecine geçişte Kadıköy İlçesinin İklim ile Mücadele çalışmalarının desteklenmesi sağlandı ve Kadıköy İklim Değişikliği Eylem Planı’nı hazırlandı.


ARŞİV