Kadıköy Belediyesi’ni gezen kutu

Sarı renkte elektronik bir kutu, Kadıköy Belediyesi’nin birimlerini gezdi

30 Eylül 2020 - 11:18

Yenilikçi girişimleri desteklemeyi hedefleyen Kadıköy Belediyesi, genç girişimciler tarafından korona virüsüyle mücadele sürecinde eşyaların kolay bir şekilde dezenfeksiyonu için tasarlanan ‘Sterilbox’ cihazını test etti. STERILBOX adlı girişim tarafından tasarlanan elektronik kutu Ultraviolet-C teknolojisi sayesinde içine konan evrak ve eşyaların kişilerin gözü önünde dezenfekte edilmesini ve onlara başka bir kimsenin teması olmadan erişmesini sağlıyor. Kadıköy Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde denenen ‘Sterilbox’ üç hafta boyunca Yazı İşleri Müdürlüğü’nden Çağrı Merkezi’ne, Kadıköy Belediyesi’ne bağlı restoranlardan Başkanlık binasına kadar evrak ve eşya akışının yoğun olduğu pek çok noktada kullanıldı.

NEREDE KULLANILABİLİR?

Belediye birimlerinde denenen Sterilbox’un asıl kullanım hedefini elden ele, yüz yüze işlemlerin yapıldığı sektörler oluşturuyor. Paket servis, restoran ve online market alışverişleri, kargo teslimatı gibi son kullanıcıya doğrudan iletilen ürünlerin hijyenik teslimatı için kullanılabilecek cihaz, her müşteri ve firmanın gereklerine göre tasarlanabiliyor. Öte yandan paketlemenin yanı sıra, hizmet sektöründe yiyecek ve içeceklerin konulacağı tabak, bardak ile çatal kaşık gibi eşyaların dezenfeksiyonu için de kullanılabiliyor. Özellikle yoğun çalışan kafe ve restoranlarda hem müşteriler hem de çalışanlar için daha güvenilir bir ortam sağlamayı amaçlıyor. Akıllı sterilizasyon teknolojisi kullanılarak tasarlanan cihaz bireysel amaçlı kullanıma da açık.  

DORİS’TEN SONRA İKİNCİ ADIM

Koç Üniversitesi KWORKS Covid-19 Ekspres Platformu sürecinde geliştirdiği işbirliği kapsamında gerçekleşen ilk proje insansız deniz temizleme aracı Doris olmuştu. Kadıköy sahillerinde 10 gün boyunca deniz yüzeyini temizleyen Doris, çevre temizliğine önem veren kurumların ve Kadıköy sahilini kullanan yurttaşların beğenisini kazanmıştı. Kadıköy Belediyesi’nin desteklediği ikinci girişim olan Sterilbox’la da kullanıcı yorumlarının ve kamusal faydanın değerlendirilerek, cihazın kamusal hizmetlere ve kullanım amacının genişlemesine katkı sağlaması amaçlanıyor.

   


ARŞİV