Kadıköy meydan yarışması sonuçlandı

Kadıköy Meydanı için İBB tarafından düzenlenen yarışmanın son ayağı olan halk oylaması sona erdi. 26 nolu proje 17 bin 245 oy alarak birinci oldu

23 Aralık 2020 - 11:25

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadıköy Meydanı için düzenlenen yarışmanın son ayağı olan halk oylaması tamamlandı. İBB yıllardır tartışma konusu olan ve bir türlü yapılamayan Kadıköy Meydanı için haziran ayında düğmeye basmış ve tasarım yarışması açmıştı. Yarışma şartnamesine göre yarışmaya konu edilen bölge, Kadıköy Tarihi Çarşısı ve Yeldeğirmeni (Rasimpaşa), Bahariye, Moda gibi kendine has kimliği olan bölgelerle etkileşimi içerisinde tarif edilmiş ve yaya hareketliliğini kolaylaştıran bir çerçeve önerilmişti. İstanbul Planlama Ajansı ve İBB Etüd Projeler Daire Başkanlığı işbirliği ile yürütülen yarışmaya 53 proje katılmış jüri değerlendirmesi sonucunda üç eşdeğer ve beş mansiyon olmak üzere sekiz proje seçilmişti. Jüri tarafından değerlendirilen üç eşdeğer proje halk oylamasına sunulmuştu. 

istanbulsenin.org web sitesi üzerinden yapılan ve 17 Aralık’ta sona eren oylamada 31 bin 370 kişi Kadıköy Meydanı için oy kullandı. Yarışma sonucunda Selahattin Tüysüz’ün ekip başı olduğu 26 numaralı proje 17 bin 245 oyla birinci oldu. 

Yarışmada Mehmet Cemil Aktaş’ın ekipbaşı olduğu 53 nolu proje 10 bin 504 oy alırken, Hatice Büşra Al Özdilek’in ekip başı olduğu 15 nolu proje 3 bin 621 oy aldı.  

Yarışma ile ilgili detaylı bilgilere https://konkur.istanbul/duyurular/kadikoy-sonuclar.html adresinden ulaşılabilir.


ARŞİV