Kadıköy'de Çevre Haftası kutlanıyor

Dünya Çevre Haftası’nı kutlamaya hazırlanan Kadıköy Belediyesi, 4 Haziran’da Yoğurtçu Parkı’nda, 5 Haziran’da da CKM’de bir dizi etkinlik düzenliyor.

31 Mayıs 2012 - 14:24

Dünya Çevre Haftası’nı kutlamaya hazırlanan Kadıköy Belediyesi, 4 Haziran’da Yoğurtçu Parkı’nda, 5 Haziran’da da CKM’de bir dizi etkinlik düzenliyor.

 

Kadıköy Belediyesi, Dünya Çevre Haftası’nı bu yıl düzenlediği iki etkinlikle kutluyor.

İlk etkinlik, 4 Haziran Pazartesi günü Yoğurtçu Parkı’nda, gönüllü gruplar ve bölgede yer alan ilköğretim okullarının katılımıyla düzenlenen “Bisikletimi Seviyorum Temiz Ulaşım Kullanıyorum” etkinliği olacak.

Açılış konuşmalarının ardından çocuklara bisikletin tanıtımı, kullanmanın önemi ve sağlığa yararları konularında bilgi verilecek. Ardından çevre bilincini ve temiz enerji kullanımını artırmaya yönelik bölgeye yakın ilköğretim okullarından davetli öğrenci, öğretmen ile velilerinin katılımıyla,  park içinde hafif bisiklet sürüşü ve akrobasi gösterisi yapılacak. Teşekkür belgelerinin verilmesiyle, etkinlik sona erecek.

Etkinlik sırasınca, ALTAŞ, ÇEVKO, BİOPLAST ALBİYOBİR ve TAP firmaları tarafından stantları ziyaret edenlere broşürler verilerek, atık ve geri dönüşümün önemine dikkat  çekilip bilgilendirme yapılacak. Türk Kalp Vakfı da bisiklet kullanmanın sağlığa ve kalp üzerindeki yararlarını vurgulayarak, bilgilendirme yapacak.

Ayrıca ÇEVKO’nun desteğiyle alanda içecek ve dondurma dağıtımı yapılacak. 

İKİNCİ ETKİNLİK CKM’DE

Dünya Çevre Haftası nedeniyle ikinci etkinlik, 5 Haziran Salı günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) bölgede yer alan ilköğretim okullarının katılımıyla yapılacak olan “Tiyatro Gösterimi ve Atık Bilgilendirme” olacak.

Saat 10:00’da açılış konuşmalarıyla başlayacak olan etkinlik, “Muhteşem Dönüşüm Solucanlarla Kompost Üretim” konulu atık bilgilendirme sunumu ile devam edecek.

Sunumun ardınan ÇEVKO Çocuk Tiyatrosu, çevre bilincini geliştirmeye yönelik “Çevreci Kedi Çevki” adlı oyunu sahneleyecek.

Etkinlik kapsamında, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi ortaklığıyla düzenlenen “Kendi Ağacını Kendin Yarat” konulu Tasarım Yarışmasına katılan lise ve dengi okul öğrencilerinin yapmış oldukları tasarımların yer aldığı sergi de gezilebilecek.

Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri de verilecek.


ARŞİV