Kadıköy'de renkli çevre şenliği

‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’, Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çevre Günü, tiyatro, drama, ve halka oyunları gösterilerinin de içinde olduğu bir dizi etkinlik ile adeta şenlik havasında geçti.

31 Mayıs 2011 - 10:22

Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü düzenlediği bir dizi etkinlikle kutlADI. Etkinliklerin ilki 30 Mayıs Pazartesi günü 09.30 ile 12.00 saatleri arasında Kozzy Alışveriş Merkezi’nde yer alan Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde gerçekleşti. Etkinlik, Kadııköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şule Sümer’in açılış konuşması ile başladı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şule Sümer, ‘Çevre Günü’nün önemine dikkat çekip, geleceğin çocukların elinde olduğunu belirtti. Etkinlikte, FYM Özel Tiyatro Grubu tarafından ilköğretim okulu öğrencilerinin çevre bilinci anlayışının geliştirilmesi ve atıklar konusunda bilgi sahibi olmalarının sağlanması amacıyla, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı’nın (ÇEVKO) desteği ile ''Çevreci Kedi Çevki'' adlı tiyatro oynu sahnelendi. Oyunun ardından, Ezici Bioelektrik’ten Çevre Mühendisi Yekta Avcı tarafından çevre bilincini geliştirmeye yönelik tüm atıklarla ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı. Yekta Avcı sunumunda, çevre kirliliığine ve nedenlerine, çevre kirliliğini önlemek için geri dönüşümün önemine, geri kazanılabilinir atıklara, bu atıkların neler olduğuna ve toplanan atık yağların nerelerde kullanılabileceğine değindi. Şule Sümer tarafından FYM Özel Tiyatro Grubu ile Yekta Avcı’ya katıkılarından dolayı teşekkür çiçeğinin takdim edildiği etkinliğin sonunda, “Çevreci Atık Kutusu” yarışmasında dereceye giren öğrencilere, 12 adet kalemin, geri dönüşümlü kalem kutusu ve defterin bulunduğu hediye paketi verilirken, öğretmenlere ise teşekkür belgesi verildi.

‘İKLİM ÇADIRI KADIKÖY’DE’
‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’, etkinlikleri çercevesinde düzenlenen bir diğer etkinlik ise, 30 Mayıs ile 3 Haziran tarihleri arasında İklim Değişiklikleri Çadırı ile Tırı’nda gerçekleşti. Kadıköy Belediyesi Otoparkı’nda yer alan Eğitim Çadırı’nda 09.00 ile 17.00 saatleri arasında Bölgesel Çevre Merkezi (REC Türkiye) ve Aygaz ortaklığında yürütülen ‘Yarın Hava Nasıl Olacak?’ projesi kapsamında tüm sivil toplum kuruluşları ve gönüllü gruplarının da davetli olduğu etkinlikte, öğrencilere iklim değişikliklerinin nedenleri ve sonuçları anlatıldı. Ayrıca kullanılan sihirli kürede iklim değişikliklerinin sonuçlarını görerek ve dokunarak öğrenildiği eğitim çalışmasında, planetaryum düzeneği kurularak ‘Evrendeki Vaha’ adındaki üç boyutlu filmde dünyanın ne kadar özel bir gezegen olduğu izletildi.
Kadıköy Belediyesi'nin Çevre Günü kapsamındaki bir diğer etkinliği ise1 Haziran Çarşamba günü 2. Yoğurtçu Parkı Çevre Festivali ile devam etti. Festival, 09.30'da Boğa Heykeli önünden Yoğurtçu Parkı’na yapılan yürüyüşle başladı. Festival alanını ziyaret eden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, etkinlikleri izleyip, çocuklarla fotoğraf çektirdi. Başkan Öztürk, " Çocuklara çevre bilinci küçük yaşta kazandırılmalı. Bu noktada büyük görev öğretmenlere ve ailelere düşüyor" dedi. Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu’nun “La Fonten Orman Mahkemesinde” isimli oyununu sahnelediği etkinlikte, Nihat Işık İlköğretim Okulu Koro Grubu ve Moda İlköğretim Okulu Drama Grubu da sahne aldı. Göztepe Gönüllüleri Çocuk Sanat Atölyesi'nin dans ve müzikli gösterisinin yer aldığı Festival, Jonglörlük gösterisi ve İhsan Sungu İlköğretim Okulu Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisiyle renklendi. Teşekkür plaketlerinin de dağıtıldığı Festivalde ayrıca Ekolojik Enerji Ekobot Yaratıcılık Atölye Çalışması, Göztepe Gönüllüleri Bez Torba Sanat Atölye Çalışması ve Nihat Işık İlköğretim Okulu Teknoloji ve Tasarım Atölye Çalışması da yapıldı.

Seyhan KALKAN VAYİÇ


ARŞİV