Kadıköy’ün enerji vizyonu için anket

Avrupa Birliği Ufuk 2020 programı kapsamında finanse edilen MAKING-CITY Projesi'nin bir parçası olan Kadıköy Belediyesi, sürdürülebilirlik üzerine bir anket çalışması başlattı

30 Ağustos 2021 - 14:56

Kadıköy Belediyesi, Avrupa Birliği Ufuk 2020 programı tarafından finanse edilen MAKING CITY Projesinde Avrupa şehirleri ile partner olarak hibe almaya hak kazandı. 2018 Aralık ayında başlayan projede Kadıköy, 2023 yılına kadar kentsel enerji dönüşümüne rehberlik ederek, düşük karbonlu şehirlere yönelik kentsel enerji sisteminin dönüşümünü amaçlayan stratejiler geliştiriyor. Proje kapsamında Kadıköy, sekiz farklı ülkeden konsorsiyuma dâhil olan 34 ortağı ile çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Kadıköy Belediyesi Akademi de proje kapsamında, iklim, enerji ve sürdürülebilirlik politikaları üzerine bir anket çalışması başlattı. Anketteki sorular, Kadıköy Belediyesi'nin 2050 Kadıköy Vizyon çalışmasına istinaden iklim, enerji ve sürdürülebilirlik politikalarıyla ilgili olarak hazırlandı. Anketin amacı ise, Kadıköylülerin enerji tüketim alışkanlıklarını, tüketim davranışlarındaki değişiklik nedenlerini ve motivasyonlarını öğrenmek, iklim eylemlerine karşı bilinci ortaya çıkarmak ve bu doğrultuda politikalar üretmek üzere veri toplamak.
Genel Enerji Farkındalığı, Binalarda Enerji Verimliliği ve Enerji Toplulukları başlıklı üç kategoriden oluşan ankete https://anlat.kadikoy.bel.tr/ adresi üzerinden ulaşılabilir.


ARŞİV