Sıfır atık tarifleri-1

Çilek sapından omlet, elma kabuğundan sirke, patates kabuğundan cips, bayat ekmekten pizza… İşte atıksız mutfak için yeni tarifler…

14 Nisan 2021 - 14:03

Çilek sapından omlet, elma kabuğundan sirke, patates kabuğundan cips, bayat ekmekten pizza…

Tüketilmeyen ve çöpe atılan bir çok gıdayı farklı değerlendirerek doğaya dost bir yaşam sürmek ve mutfak ekonomisine katkı sağlamak mümkün. İşte atıksız mutfak için yeni tarifler…

MAYDANOZ VE DEREOTU SAPLI MAKARNA

MALZEMELER

500 gram makarna

Peynir

1 adet soğan

Yarım bağ maydanoz sapı

Yarım bağ dereotu sapı

2 adet ceviz

TARİF:

Soğanı kavurup üzerine ince kıyılmış maydanoz, dereotu saplarını ve rendelenmiş peyniri ilave edin. Ayrı bir tencerede haşladığınız makarna suyundan sosa bir miktar ilave ederseniz sosun aroması daha güzel olacaktır. Haşlanan makarnayı tavaya alıp üzerine ceviz ve pul biber ilave edip servise hazırlayabilirsiniz. Makarna suyunu da ayrıca çorbalara kullanabilirsiniz.

KEREVİZ SAPLI ÇORBA

200 gram kereviz sapı

300 gr yoğurt

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı yağ

1 lt su

1-2 yemek kaşığı/limon

TARİF

Kerevizin saplarını iyice yıkayıp küçük küçük kıyın. Sıvı yağ içine kereviz saplarını ekleyip kavurun. Saplar pişince içine un ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Pembe kıvama geldiğinde su ekleyin ve kaynamaya bırakın.

Diğer yandan yumurta sarısı, yoğurt ve limon suyunu birlikte çırparak terbiyesini hazırlayın. Çorba piştikten sonra terbiyesini döküp servise hazır hale getirebilirsiniz. Kalsiyum deposu olan yumurta kabuğunu da toz haline getirip (mutlaka iyi yıkayın) çorbalara, ekmeğe, makarnaya ekleyebilirsiniz.


ARŞİV