KIVIRCIK SAPLI CACIK
Malzemeler:
500 gram yoğurt
200 gram kıvırcık sapı
1-2 diş sarımsak
Tarif:
Salata yaparken kullandığınız kıvırcık ve marul sapları da cacık yapmak için kullanılabilir. Marul yıkanıp, süzülür. Yapraklar enine ikiye bölündükten sonra orta irilikte doğranıp, sarımsaklar tuzla beraber ezilir. Yoğurtla karıştırılıp, doğranmış marullar eklenir, karıştırılır. İsterseniz biraz suyla kıvam ayarlayabilir, üstünü naneyle süsleyebilirsiniz.
KARPUZ KABUĞU TURŞUSU
Malzemeler:
Karpuz kabuğu
Su
Kaya tuzu
Sirke
Tarif:
Karpuz kabuklarını yıkayıp yeşil kısmını soyup doğrayın. Cam kavanoza doldurup sirke, tuz ve su ekleyin. (Su karpuz kabuklarını 1 parmak kadar geçmeli) Rengi dönüp olgunlaşıncaya kadar gölge bir yerde bekletin. Karpuz turşunuz 20 gün sonra yemeğe hazır olacaktır.