Sokaklarda temizlik seferberliği

Kadıköy Belediyesi’nin Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, daha temiz bir çevre için çalışmalarına devam ediyor. 131 araç ve 539 temizlik personelinden oluşan ekip, cadde ve sokaklarda yoğun mesai harcayarak temiz bir Kadıköy için çalışıyor.

17 Ekim 2024 - 13:23

Kadıköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, cadde ve sokaklardaki rutin temizlik çalışmaları sürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü rutin çalışmaları dışında insan, çevre ve hayvan sağlığını tehdit edebilecek durumlarla da mücadele ediyor. Mahallelerde yapılan detaylı temizlik çalışmalarında kaldırım, yol ve çöp konteynerlerinin yanı sıra köprüaltı ve üst geçitlerde temizlik ekipleri tarafından yıkanıp dezenfekte ediliyor. Ayrıca kaldırımlardaki çimlerinde budama işlemlerini de yapan  Kadıköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 131 adet aracı ve 539 kişilik temizlik personeliyle yoğun mesai harcayarak temiz bir Kadıköy için çalışıyor.

BİR GÜNDE 550 TON ATIK 

Temiz bir Kadıköy için çalıştıklarını anlatan Temizlik İşleri Müdür Yardımcısı Zülfü Uçan, “Bir günde Kadıköy’de 550 ton atık topluyoruz. 3 vardiya çalışıyoruz. Personel sabah 5.30’da şantiye içerisine giriş yapar. Vardiya amiri ise çalışma programını oluşturur sonrasında 21 mahallede bulunan işçi kulübelerine temizlik ekipleri bırakılır. Görev yerlerine giden temizlik personeli saat 06.00’da ana arterden başlayarak ara sokakları süpürmeye devam eder. Saat 15.00’e kadar bütün sokakların ve caddelerin süpürme işlemini yapıyoruz.”dedi.

“45 ARACIMIZLA ÇÖP TOPLAMA İŞİNİ GECE YAPIYORUZ” 

Uçan, “Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin aldığı kararla birlikte trafik yoğunluğu nedeniyle belli sayıda aracımız alana çıkıyor. Gündüz toplamda 15’e yakın çöp arabası çıkarak çöplerin toplanmasını sağlıyor. Öğleden sonra ise 4 tane büyük aracımız sahaya çıkarak yoğunluk olan yerlerdeki çöpleri topluyor. Biz Kadıköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak 45 aracımızla çöp toplama işini gece yapıyoruz. Kadıköy’ün tüm sokak ve caddelerindeki çöpleri topluyoruz. Ayrıca Pazar ekibimizde var. Saat 20.00’ ye kalmadan zabıta ekibimiz pazarı kapatıyor. Pazarcıdan kalan atıklar toplanıyor ve Pazar yeri yıkanıyor. Alt geçitlerin temizliğini günlük araçlarımızla da yapıyoruz ama 1 ay arayla da alt geçitlerinde temizliğini de yapıyoruz. Kaldırımda olan otları da biçiyoruz.” diye konuştu.

“KADIKÖY HALKI BİLİNÇLİ”

“Kadıköy halkı bilinçli zaten,  biz de işimizi de en doğru şekilde yapmaya çalışıyoruz.” diyen Temizlik İşleri Müdür Yardımcısı Zülfü Uçan, “Hayvanlarını gezdiren vatandaşlarımızdan daha dikkatli olmalarını rica ediyorum. Ayrıca atıklarını çıkarırken ve konteynerin kapağı kapalı olduğunda insanlar kapağı açmayıp çöpü üstüne veya kenara bırakıyor. Daha sonra başka bir vatandaşımız konteyner dolu diye şikayet ediyor. Şikayet sonucunda gidiyoruz bakıyoruz ve konteynerin içi boş kapak açılmadığı için kirli bir görüntü oluyor. Yer altı konteynerında da çok oluyor. Kadıköy’de esnaf büyük çöp torbaları kullanıyor ve içine sığmadığı için kenara konuluyor. Oradan geçen vatandaşta dolu olduğunu düşünerek şikayet ediyor. Ekiplerimiz gidip baktığında ise konteynerın boş olduğunu görüyoruz.  Bir diğer sorunumuz ise sigara izmaritleri. Normalde Kadıköy 460 bin kişilik nüfusa sahip ama sirkülasyonla beraber 3 milyona yakın bir nüfus oluyor. Bu kişiler arasında sigara içenler de yere attığında bizim işimiz oldukça zorlanıyor. Kadıköy’ün merkezi Arnavut kaldırımı olduğu içinde süpürmek zor oluyor. Çevre temizliği sadece bizim işimiz değil aynı zamanda hepimizin sorumluluğu. Lütfen atıklarınızı doğru bir şekilde atmaya özen gösterelim ve çevremizi temiz tutmak için birlikte çalışalım.” çağrısını yaptı.

 


ARŞİV