"Temel afet bilinci eğitimi" devam ediyor

Kadıköylüleri doğal afetler konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla hayata geçirilen Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı’nda ‘Temel afet bilinci eğitimi’ sürüyor. Eğitimin 21 Mayıs Salı günkü misafiri, Çevre Koleji 6. sınıf öğrencileriydi

22 Mayıs 2024 - 15:57

Kadıköy Belediyesi'nin Kadıköylüleri doğal afetler konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla hayata geçirdiği ve Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyan Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı’nda ‘Temel afet bilinci eğitimi’ devam ediyor. Çevre Koleji 6. sınıf öğrencilerinin 21 Mayıs Salı günü misafir olduğu eğitimde, Kadıköy Belediyesi Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı’nda Temel Afet Bilinci Eğitmeni Ayşe Selendi ile Özge Özdemir, ‘Temel afet bilinci eğitimi’ çatısı altında yol gösterici bilgiler verdi.

Eğitmenler, doğal afetlerin neler olduğunu, yangın tüpünün nasıl kullanılması gerektiğini, deprem öncesinde, anında ve sonrasında yapılması gerekenleri, afet çantasında neler olması gerektiğini, çök, kapan ve tutunun ne kadar önemli olduğunu anlattı. 

Öğrenciler yol gösterici bilgileri ışığında yangın tüpünü kullandı, Deprem Deneyim Odası'nda deprem simülasyon sistemi ile gerçeğe yakın olan depremi deneyimledi. 5 Boyutlu Sinema'da izledikleri film ile deprem anında düşebilecek eşyaların sabitlenmesi ve afet çantasının önemi gibi daha birçok konu hakkında bilgi edindi.

“YANGIN TÜPÜNÜ KULLANMAYI ÖĞRENDİM”

Çevre Koleji 6. sınıf öğrencilerinden Utkan Kaner, “Yangın tüpü çeşitlerini, tüplerin hangi yangınları söndürdüğünü öğrendim. Bu bilgileri öğrenmek çok hoşuma gitti. Sinema da güzel bir deneyim oldu. Deprem konusunda daha çok bilinçlendim.” dedi. 

Çevre Koleji 6. sınıf öğrencilerinden Sonat Polat da şunları söyledi: “Eğlenceli ve öğretici bir eğitimdi. Yangın tüpünü nasıl kullanmam gerektiğini öğrendim. Filmi dikkatli bir şekilde izledim, deprem simülasyon odasında verilen bilgileri dinledim. Sinemada filmi dikkatli izlediğim ve sorulan soruyu doğru bildiğim için ödül verildi. O da beni ayrıca mutlu etti.”

 

ARŞİV