Temiz havaya bisiklet sürerek sahip çıktılar

Mustafa Aykın İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri, temiz havanın önemine dikkat çekmek için bisiklet ve scooter sürüşü gerçekleştirdi

17 Ekim 2024 - 15:33

Feneryolu Mahallesi’nde yer alan Mustafa Aykın İlkokulu, ‘Eko Okul’ projesi kapsamında ‘Temiz Hava’ temasıyla okuldan Özgürlük Parkı’na bisiklet ve scooter sürüşü düzenledi. Öğrencilerin ve öğretmenlerin katıldığı, polislerin güvenliği sağladığı, velilerin de güvenlik için destek verdiği sürüşte keyifli anlar yaşandı.

Bisikletleri ve scooterlerinde taşıdıkları ‘Temiz hava için bisiklete bin’, ‘Hay hay bisiklet, bay bay araba’ dövizleriyle parka ulaşan öğrenciler, düdüklerini çalarak, ‘Doğa için pedal çevir’, ‘Arabadan in bisiklete bin’ sloganlarını atarak temiz hava için farkındalık yarattı. 

“TEMİZ HAVA İÇİN FARKINDALIK YARATTIK”

Bisiklet sürerek etkinliğe katılan Mustafa Aykın İlkokulu Sınıf Öğretmeni Gülçin Özbey, “Eko Okul projesinin amacı sürdürülebilir bir hayat. Okul olarak 2016 yılından beri Eko Okul projesi kapsamında permakültür, kompost, hava, su ve ses kirliliği gibi konularda çalışmalar yaptık. Çocukların eli toprağa değdi. Çocuklar solucana dokunabiliyor, solucanların toprak için önemini biliyor. Bu etkinliğimizle de bisikletin bir ulaşım aracı olduğuna, temiz hava için önemine vurgu yaptık. Çocuklar arabaların havayı kirlettiğini biliyor. O yüzden temiz hava için bisiklet kullanmaya özendirmeye çalışıyoruz. Çocukların okul hayatında akademik bilgiler önemli. Ama bu tür etkinlikler de onların anılarında güzel yer alacak.” ifadelerini kullandı. 

“İYİ ŞEYLER HİSSETTİM”

Mustafa Aykın İlkokulu öğrencilerinden Deniz Elma, “Doğayı korumak ve temiz hava için arabayı bırakmalıyız. Bisiklet sürmek çok güzeldi. Bisikleti sürerken iyi şeyler hissettim. Çok mutlu oldum.” diyerek düşüncelerini ve duygularını paylaştı. Çağan Garanlı da şunları söyledi: “Bisiklete binmeyi çok sevdiğim için katıldım. Bisiklete binmek spor yapmaktır. Havayı temiz tutuyor, doğayı koruyor. Arkadaşlarımla ve öğretmenlerimle sürmek çok güzel oldu.”


ARŞİV