‘Tohum bizden, hasat sizden'

Ekolojik Üreticiler Derneği ile Kadıköy Belediyesi Feneryolu Gönüllüleri’nin birlikte düzenlediği ‘Tohum Ekim Şöleni 3’, Kadıköy Belediyesi Organik Halk Pazarı’nda gerçekleşti.

25 Nisan 2011 - 10:51

Ekolojik Üreticiler Derneği ile Kadıköy Belediyesi Feneryolu Gönüllüleri’nin ‘Tohum bizden, hasat sizden’ sloganı ile ortaklaşa düzenledikleri ‘Tohum Ekim Şöleni 3’, Kadıköy Belediyesi Organik Halk Pazarı’nda gerçekleşti. 20 Nisan Çarşamba günü saat 12.00’de düzenlenen şölende, vatandaşlara tohumlar ve tohumlara nasıl bakmaları gerektiği hakkında bilgi verildi. Ekolojik Üreticiler Derneği Başkanı Levent Gürsel Alev, yerel tohumların yok olmaması adına bu tür etkinlikleri organize ettiklerini belirtti, “Amacımız yerel tohumların kaybolmasını önlemek. Etkinliğe gelen kişilerle birlikte tohum ekiyoruz. Tohumları nasıl sulamaları ve nasıl bakmaları gerektiğini anlatıyoruz. İlk olarak bu yıl yaptığımız ‘Tohum Ekim Şöleni’ni geleneksel hale getirip, yaygınlaştırmak istiyoruz” diye konuştu.


‘GENÇLER VE ÇOCUKLAR TOPRAKLA TANIŞMALI’
Kadıköy Belediyesi Feneryolu Gönüllüleri’nden Fatma Demirci de yerel tohumu koruma altına almak adına yapılan etkinliklerin önemli olduğuna işaret edip, sözlerine şu bilgileri ekledi: “Organik tarımı teşvik ekmek ve doğayı korumak için buna benzer etkinliklerin çoğalması gerekiyor. Gençlerin ve çocukların toprak ile tanışmalarını sağlayıp, kendi sebze ve meyvelerini yetiştirmelerini istiyoruz. Ayrıca buna benzer etkinlikler ile organik pazara olan ilgi de artmış olacak.”


Seyhan KALKAN VAYİÇ
 


ARŞİV