Tohum filmi Kadıköy'de gösterilecek

Kadıköy'deki organik pazarın kurucularından Ekolojik Üreticiler Derneği'nin tohum mücadelesini anlatan ve Kore'den ödül alan filmi, Kadıköy'de gösterilecek

28 Haziran 2012 - 14:40

Kadıköy'deki organik pazarın kurucusu Ekolojik Üreticiler Derneği ve Karaot Tohum Derneği'nin Türkiye'deki tohum, tarım ve biyoçeşitlilik mücadelesini konu alan “Dünyayı Kurtarmaya Çalışanlar” (The People Who Try to Save the World) adlı kısa filmi Kadıköy'de gösterilecek.
Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen 9. Seul Ekoloji ve Çevre Filmleri Festivali'nde ödül alan film, 2 Temmuz Pazartesi günü saat 20.00’de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyici ile buluşacak. 
Akile Nazlı Kaya'nın yönettiği, görüntü yönetmenliğini Tomaş Doruşka'nın yaptığı kısa belgesel filminin ana konusu; Türkiye'de tohum, tarım ve biyoçeşitlilik ve kendi alanlarında yaptıkları çalışmalarıyla bu konulardaki sorunlara çözüm üretmeye çalışan üç insan olan Türkiye'nin ilk ve tek tohum derneği olan Karaot Tohum Derneği'nin kurucusu Feray Karapınar, Ekolojik Üreticiler Derneği Kurucusu ve Başkanı Levent Gürsel Alev ve yine Türkiye'de bir ilk olan, yayın listesi sadece ekoloji ve çevre konularıyla ilgili kitaplardan oluşan Sinek Sekiz Yayınevi'nin kurucusu ve Yayın Yönetmeni İrem Çağıl Tütüncü'nün mücadelesi aktarılıyor. En yaşamsal ihtiyacımız olan gıda meselesi üzerine kafa yoran bir belgesel film, Türkiye’de gıdayla bağlantılı çevre sorunlarına çözüm üretmeye çalışan üç kişinin çalışmaları üzerine eğilerek tohum, tarım ve gıda politikaları etrafındaki sorunları görünür kılmayı amaçlıyor.
Etiketler; tohum

ARŞİV