"Tüketme, türet"

​Buğday Derneği, ‘tüketmeyen’ 10 hediye fikri açıkladı

27 Aralık 2022 - 13:52

“Yeni yılda #TüketmeTüret” şiarını edinen Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, tüketim çılgınlığına kapılıp, gereksiz ve ruhsuz hediyeler almak yerine; yılbaşı için düşünceli, tüketmeyen 10 hediye fikri sundu.

  1. Kendi elinizle yaptığınız ekmeği, yoğurdu hediye edin. (www.bugday.org/blog/eksi-mayali-geleneksel-ekmek-tarifi/)

  2. Doğa dostu üretim yapan küçük çiftçilerden ve/veya ekolojik pazarlardan temin edeceğiniz sağlıklı gıdalarla zehirsiz bir sepet hazırlayın. (www.ekolojikpazarlar.org)

  3. Mevsimsel Beslenme Takvimi hediye edin, ona hem doğa ve insan sağlığı için daha faydalı hem de daha ekonomik bir alışveriş imkânı sunun. (www.dukkan.bugday.org

  4.  Onun için bir ağaç dikin ya da yetiştirdiğiniz ürünlerin tohumlarını onunla paylaşın. (www.bugday.org/blog/yetistirici-rehberi/)

  5. Çok kullanımlık yaşam gereçleri ile bir paket hazırlayın: Matara/termos, cam/çelik pipet, kabak lifi/kese, ahşap çatal kaşık, bez torba… (www.bugday.org/blog/tureticininelrehberi/)

  6. Yetenekli olduğunuz bir konuda ders verin veya gitmek istediği bir etkinliğe, atölyeye kaydını yaptırın. (www.dukkan.bugday.org)

  7. Ekolojik yaşamı birlikte deneyimleyin, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki WWOOF Türkiye/TaTuTa ekolojik çiftliklerde gönüllü olun. (www.wwoofturkey.org/tr)

  8. Kütüphanesinde ekolojik dönüşüm için yer açın. (www.dukkan.bugday.org)

  9. Buğday E-Dergi aboneliği alın, onu ekolojik yaşam bilgisiyle buluşturun. (www.bugday.org/blog/duzenli-destek/)

  10. Buğday Tebrik Kartları gönderin, geleceğin tohumlarını yeşertin.(www.fonzip.com/bugday/e-kartlar

 


ARŞİV